Hlavní obsah

Obhájí Kohlschreiber v Dauhá loňskou čtvrtfinálovou účast?

První tenisový turnaj roku 2009 s dotací přesahující jeden milion dolarů, Qatar Exxonmobil Open, má v programu svého třetího hracího dne osmifinálová střetnutí. O postup mezi nejlepší osmičku se ve vzájemném duelu utkají Philipp Kohlschreiber a Kristof Vliegen.

Článek

Oba hráči se proti sobě během své dosavadní profesionální kariéry postaví potřetí. Na loňském Australian Open triumfoval v rámci zápasu úvodního kola Kohlschreiber, kdežto před třemi lety na antuce v Mnichově byl úspěšnější Vliegen.

Současná německá jednička, pětadvacetiletý Philipp Kohlschreiber, se nachází na 28. místě světového žebříčku. K mnichovskému prvenství z května roku 2007 dokázal v uplynulé sezóně připojit další vavřín. V Aucklandu na Novém Zélándu nenašel během pěti zápasů přemožitele, a tento výsledek předznamenal nejlepších dvanáct měsíců kariéry rodáka z Augsburgu.

O Kohlschreiberovi všestrannosti svědčí úspěch z Halle, což je tradiční turnaj předcházející Wimbledonu. Na travnatém povrchu dokráčel v červnu až do finále, kde se musel sklonit před uměním Rogera Federera. Říjnové semifinále ve Vídni pak jistě také stojí za zmínku, stejně jako čtvrtfinále na amerických betonech v Cincinnati. Jediným grandslamem, který se tomuto hráči povedl, bylo Australian Open. Postup mezi nejlepších šestnáct, včetně skalpu Roddicka ve třetím kole, lze označit za velmi úspěšné představení. V prvním kole zde v Dauhá zůstal na raketě Kohlschreibera Švýcar Chiudinelli.

Kristof Vliegen absolvoval své první tenisové krůčky v Maaseiku, odkud pochází. Na svůj premiérový titul v nejvyšší kategorii zatím tento 193 centimetrů vysoký Belgičan stále čeká. V předešlé sezóně však dokázal získat hned čtyři trofeje na challengerech. K únorovému úspěchu z Wroclawi přidal prvenství na třech dalších turnajích, počínaje srpnovou Ženevou, přes Düsseldorf, a konče zářijovým vítězstvím v Grenoble. Na prestižnějších podnicích již tak zářných výsledků aktuální belgická dvojka nedosáhla. Nejvýraznějším počinem je osmifinále z Basileje. Tam již byl nad jeho síly David Nalbandian. Zde v Kataru skončil Vliegen málem již po prvním zápase, Oscara Hernandeze ze Španělska udolal včera až v tiebreaku třetího setu.

Naplní Kohlshreiber papírové předpoklady postupem do čtvrtfinále, či v další fázi turnaje v Dauhá uvidíme Vliegena? Bwin vypsal na výhru Kohlschreibera kurs 1.25, na triumf Vliegena si můžete vsadit v zajímavém kursu 3.25.

Reklama