Hlavní obsah

New Jersey začíná dlouhé cestování

Eurotip.cz

Jenom šest klubů nezasáhne v sobotu do hry v severoamerické NHL. V jihovýchodní divizi hostí poměrně brzy Florida Atlantu. Jeden ze tří mezikonferenčních duelů obstarají Detroit s unaveným Buffalem. V pacifické divizi si bude hlídat Phoenix bodový odstup od posledního Dallasu. Jako poslední začne utkání mezi Los Angeles a New Jersey.

Článek

Králové opět nedělají čest svému jménu. Nevyrovnané výkony je dovedly k velmi vyrovnané bilanci, díky níž mají stejný počet bodů a odehraných zápasů. Los Angeles ve vánočním období nastoupili cestu pravidelného střídání výher a proher. Dnes uzavřou první polovinu dlouhodobé části sezóny v níž příliš nevytěžili z faktu, že odehráli téměř dvě třetiny zápasů na vlastním ledě. Vedení klubu se před svátky rozhodlo poslat pryč gólmana, který byl na začátku sezóny považován za jedničku týmu. Do branky se od té doby v sedmi z osmi zápasů postavil Jonathan Quick, který si na úvod sice vytrpěl příděl, ale posléze se mu začalo dařit. Dvakrát udržel venku čisté konto a až ve čtvrtek inkasoval více než dva góly v jednom zápase. Los Angeles však patří k nejhůře střílejícím klubům západní konference a spoluhráči tak život brankářům nijak neulehčují. Trenérovi příliš nepomáhá ani nejrůznější promíchávání útočných trojic.

Ďáblové jsou ve vyrovnané atlantické divizi v nesnadné pozici, protože mají menší počet odehraných zápasů. Lze ovšem konstatovat, že s největším handicapem se vyrovnali nečekaně dobře. New Jersey se již více než dva měsíce musí obejít bez zdánlivě nenahraditelného brankáře. Scott Clemmensen se však chopil šance nečekaným způsobem a obvykle nedovedl mužstvo k výhře pouze tehdy, když ho spoluhráči nechali na holičkách. Něco takového se stalo i ve čtvrtek, kdy nikdo z jeho spolubojovníků nebyl schopen skórovat, ale přesto se právě on po dvou třetinách a třech inkasovaných gólech posadil již pouze na střídačku. Klub se může pyšnit ve východní konferenci jednou z nejlepších obran. Ve čtvrtek se do ní v dresu New Jersey navíc vrátil i Colin White. Na tisící utkání v NHL se chystá útočník Brian Rolston.

Bookmakeři bwin vidí zápas jako velmi vyrovnaný. Mírně favorizují domácí klub, když na výhru Los Angeles vypsali kurs 2,4 . Hosté doufají, že po dvou prohrách chytnou při dlouhém cestování nový vítr do plachet. Dnes si lze na vítězství New Jersey vsadit v kursu 2,45 .

Reklama