Hlavní obsah

Rangers konečně doma

O jeden zápas více než včera se odehraje v úterý v NHL. Montreal míří na led posledního klubu jihovýchodní divize do Atlanty. Do Ottawy cestuje unavený Washington, aby přispěl k bitvě mezi kluby z hlavních měst Kanady a USA. Edmonton může zvýšit svůj malý náskok před Columbusem. Mezikonferenční duel obstarají Rangers s Anaheimem.

Článek

Jezdci se neustále přetahují o první místo v atlantické divizi. Nevýhodou je pro ně vyšší počet odehraných zápasů, než mají jejich dva hlavní soupeři. New York Rangers v novém kalendářním roce velmi spoléhají na své brankáře. Většinu z osmi utkání sehráli venku, ale nejvíce gólů paradoxně obdržel Henrik Lundqvist doma. Dvakrát dostal v lednu příležitost již i náhradník Steve Valiquette, ale nynější program týmu není natolik náročný, aby bylo možno očekávat jeho start i dnes. Švédský gólman navíc udržel v lednu již dvakrát čisté konto. Trenér domácích Rangers může být klidný, pokud jde o zdravotní stav jeho svěřenců a tudíž mu nic nebrání drobně do sestavy zasahovat podle jejich aktuální formy. Markuse Näslunda si však vynechat nejspíše nedovolí, přestože již v pěti zápasech nebodoval a má v klubu nejhorší +/- hodnocení.

Kačeři se musí nečekaně tvrdě rvát v pacifické divizi o druhou příčku. Na vině jsou především překvapivě slabé domácí výsledky Anaheimu. Potvrzuje se to i po vánočních svátcích, kdy klub získal ze sedmi domácích utkání stejný počet bodů. Venku má v tomtéž období stejnou úspěšnost, když získal pět bodů v pěti zápasech. Naprostou většinu posledních výher pro klub získal brankář Jonas Hiller, který udržel v sobotu již počtvrté v sezóně čisté konto. O starty se po Vánocích dělí rovným dílem s Jeanem-Sebastienem Giguerem, kterému se zdaleka tolik nedaří. Vzhledem k tomu, že Anaheim hraje hned zítra další venkovní utkání, je možné, že opět bude každý den chytat někdo jiný. Větší startosti má trenér v obraně i v útoku. Vzadu nemůže počítat s Kentem Huskinsem a Francoisem Beaucheminem, v přesilových hrách pak zatím není naštěstí znát absence Teemu Selänneho.

Ve vzájemných duelech se obvykle týmu, který hraje doma, příliš nedaří. Bookmakeři bwin přesto favorizují právě domácí klub. Na výhru New Yorku Rangers vypsali kurs 2,0 . Hosté budou hrát ve stejném městě i zítra se soupeřem, jehož výsledky jsou mnohem horší. Dnes si lze na vítězství Anaheimu vsadit v kursu 2,95 .

Reklama