Hlavní obsah

Rozjetý Everton hostí letos neméně úspěšný Arsenal

Vložené 23. kolo anglické Premier league dnes dohraje všech dvanáct týmů, které se nepředstavily včera. Šlágrem se zdá být duel Evertonu s Arsenalem, který může hodně napovědět o dalších vizích Kanonýrů do budoucna.

Článek

Svěřenci Arsene Wengera se totiž v současné době nenachází v nejsladších vodách, vždyť na vedoucí Manchester United ztrácí už hrozivých devět bodů a neuspějí-li dnes, šance na zisk titulu opět výrazně klesnou. Everton je rozhodně v jiné situaci. Po úspěšné loňské sezoně, kterou zakončil na páté příčce nejprestižnější ligy světa, jsou na tom Toffees letos dost podobně. Jejich aktuální šestá příčka není vůbec špatným východiskem před závěrečnou částí sezony, tím spíše že se jim v poslední době daří na jedničku.

Everton nepoznal v posledních šesti duelech hořkost porážky, když naposledy prohrál 7. prosince doma po přestřelce s Aston Villou. Od té doby vyhrál se všemi kvalitativně slabšími celky a z duelů s Chelsea, respektive Liverpoolem si připsal po bodu. Další v řadě z velké pětky je dnes Arsenal.

„Myslím, že Arsene Wenger stále přemýšlí o titulu, a i díky tomu je Arsenal velmi silným týmem. Mají talentované individuality, na což nesmíme zapomínat,“ řekl k soupeři domácí kouč David Moyes, který musí řešit zdravotní trable Mikela Artety, jehož start je 50 na 50. Určitě se na hřišti neobjeví útočník Louis Saha, jehož návrat po svalovém zranění je už však hodně blízko.

V jaké je Arsenal situaci, už bylo napsáno, přesto je s ním nutné stále počítat. Poslední ligovou porážku si Gunners připsali 22. listopadu, kdy prohráli na hřišti Manchesteru City. Od té doby ztratili body pouze třikrát, když remizovali s Middlesbrough, Liverpoolem a Aston Villou. V roce 2009 ještě neklopýtli, i když v čele obrany nestál důležitý William Gallas. Dnes už tomu tak nejspíš nebude, jelikož stoper Gunners je v pořádku a neměl by na hřišti chybět. Fit naopak stále není Mikael Silvestre a hrát ještě nebude ani Eduardo.

V roli mírného favorita vstoupí do zápasu hosté. Na vítězství svěřenců Arsena Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.40. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.15. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na domácí s kursem 2.75.

Reklama