Hlavní obsah

Nou Camp uvidí městské derby

Je tomu pouhý týden, co Espaňol Barcelona uhrál na domácím hřišti bezbrankovou remízu se svým známějším městským rivalem v rámci čtvrtfinále španělského poháru. Dnes je na programu odveta, do které vstupuje v roli jasného favorita slavná Barca.

Článek

V úvodním měření sil toho však Culés moc nepředvedli a iniciativa zápasu byla naprosto v režii domácích. Bylo tomu možná i proto, že Espaňol těsně před zápasem změnil trenéra a nový lodivod Pericos dokázal své mužstvo výborně namotivovat. Dalším důvodem neúspěchu FC se současným předposledním celkem Primera division byla jistě netradiční sestava, kterou poslal na hřiště Josep Guardiola. Záložní řada Busquets, Keita, Gudjhonsen a Hleb spolu prakticky takto nenastupuje a na hřišti to bylo znát.

„Není to pro nás špatný výsledek, ale ani dobrý. Ve venkovních zápasech je dobré vstřelit gól, což se nám nepovedlo. Proto musíme být v odvetě velmi obezřetní,“ nechal se po zápase slyšet kouč Barcelony, který dnes asi nebude tolik riskovat a postaví silnější tým než před týdnem. Přesto se předevčírem na tréninku objevili tři hráči rezervy - Víctor Vázquez, Jeffren a gólman Miño.

„S řečmi o treblu a trofejích vůbec jsme velmi opatrní. Zatím jsme totiž nevyhráli nic. Stačí jeden nevydařený zápas v poháru a všechno je pryč,“ uvědomuje si barcelonský kapitán Carles Puyol, který dnes nebude na hřišti určitě chybět. Po jeho boku by měl už nastoupit Rafael Márquez, který už v minulých dnech trénoval stejně jako Seydou Keita.

Espaňol dnes čeká bezesporu velmi těžký zápas a to i z pohledu psychiky. Jsou tomu už totiž více jak dva měsíce, kdy Blanquiblaus dokázali vyhrát domácí zápas. Sedm proher z jedenácti posledních zápasů znamená předposlední příčku v tabulce a boj o záchranu toto mužstvo letos jistě tak nemine. Chuť si bělomodří alespoň trochu spravují v poháru, který prozatím prochází vítězně, i když s třetiligovým Ejidem se v osmifinále hodně nadřeli.

Bookmakeři společnosti bwin jsou si téměř jisti vítězstvím FC Barcelony, na což vypsali nízký kurs 1.20. Jste-li opačného názoru a to takového, že Espaňol uhraje alespoň remízu, pak využijte kursu 3.74 na jeho neprohru.

Reklama