Hlavní obsah

Vrátí se Manchester United do čela Premier league?

Až v samém závěru duelu s Portsmouthem rozhodl Liverpool o své výhře 3:2, čímž se dočasně posunul o bod před doposud vedoucí United. Ti však mají kromě dnešního souboje s West Hamem stále ještě jeden duel k dobru.

Článek

Zápas s Kladiváři by však nemusel být tak jasnou záležitostí, jak se může na první pohled zdát. Domácí neprohráli už šest utkání v řadě a před vlastními fanoušky by tuto sérii jistě rádi prodloužili. Do roku 2009 vstoupili hráči z východní části Londýna remízou 2:2 v Newcastlu. Následně si v Upton Parku poradili s nepříjemným Fulhamem (3:1) i nováčkem z Hullu (2:0). Minulý týden si svěřenci trenéra Zoly připsali další cenný bod, když na Emirates Stadium remizovali s Arsenalem 0:0.

Velkým tahounem Hammers je v posledních týdnech útočník Carlton Cole, který v osmi utkáních vstřelil šest branek. „Stále se může zlepšovat. Maká každý den a anglická reprezentace by mu slušela. Jsem si jistý, že o něm bude Capello uvažovat,“ dodává Zola na adresu 25letého forvarda.

Poprvé v základní sestavě by se mohl představit teprve 19letý útočník Savio Nsereko. Debut by si mohl odbýt i český záložník Radoslav Kováč, který přišel na hostování ze Spartaku Moskva. Středopolař Kieron Dyer opět bojuje se zraněním a mimo hru zůstávají i útočník Dean Ashton (kotník) a obránce Danny Gabbidon (třísla).

„Shlédnul jsem několik videí ze zápasů United a určité věci jsem si poznamenal. Každý má slabiny a je na nás, abychom jich využili. V týmu vládne pohoda a v domácím prostředí chceme vyhrát,“ říká pozitivně naladěný kouč Gianfranco Zola.

Manchester prohrál naposled v úvodu listopadu loňského roku na půdě Arsenalu a navíc v posledních sedmi utkáních neztratil ani bod. Brankář Edwin van der Sar v nich dokonce nepustil jediný gól, čímž překonal rekord Petra Čecha v čase bez inkasované branky.

„Bylo to další skvělé představení. Když jsem četl, že jsme naposled kapitulovali proti Arsenalu, nemohl jsem tomu uvěřit. V minulých dvanácti zápasech jsme přitom nejednou složení obrany pozměnili,“ dodal trenér Ferguson po výhře 1:0 nad Evertonem, kterou z penalty zařídil Crisitano Ronaldo.

Po problému s kolenními vazy by se do sestavy mohl navíc vrátit útočník Wayne Rooney. Se zraněním kotníku se dobře vypořádal i Patrice Evra, který by mohl nastoupit poprvé od 11. ledna, kdy si proti Chelsea (3:0) zranění přivodil. Připraven je i Portugalec Nani. Na marodce se pak nacházejí záložník Anderson a obránci Rafael, Fabio a Jonny Evans.

Bookmakeři výrazně favorizují Manchester United s kursem na výhru 1.55. Na vítězství West Hamu si můžete u bwinu vsadit v lákavém kursu 5.75 a na remízu je kurs 3.55.

Reklama