Hlavní obsah

Calgary a Montrealu se nedaří

V NHL se v pondělí odehraje jedno derby a jeden mezikonferenční duel. Boj o prvenství v atlantické divizi není rozhodnut a dnes se může opět zamotat. S mírným náskokem vedoucí New Jersey se minulý týden na vlastním ledě nedařilo a dnes hostí New York Rangers, kteří se pro změnu musí vzpamatovat z pátečního debaklu. Montreal cestuje do Calgary.

Článek

Plameny od začátku února jenom skomírají. Minulý týden byl pro Calgary dosud jednoznačně nejhorším v této sezóně. Nejprve prohrálo dvakrát venku a posléze se nedokázalo zvednout ani na vlastním ledě, kde se mu tolik dařilo od vánočního období. Vypadá to, jako by mužstvo uspokojil pohodlný náskok na čele divize. Výsledkem je nulový bodový zisk a pouze sedm vstřelených gólů v minulých čtyřech zápasech. Tým navíc opět v sobotu ukázal, jak si nevěří s náhradním brankářem v zádech. Dnes lze tedy opět očekávat v brance Miikku Kiprusoffa, který si potřeboval odpočinout. Trenér domácího celku by zase potřeboval, aby si jeho svěřenci vzpomněli na to, jak se jim v lednu dařilo dobře v přesilových hrách. Dres Calgary dnes opět neobléknou tři dlouhodobí marodi.

Hosté mají se složením sestavy různorodé problémy po celou sezónu. Významně se to projevuje v posledních dvaceti dnech, během nichž dokázal vyhrát Montreal pouze zápasy, v nichž skóroval alespoň čtyřikrát. Povedlo se mu to pouze dvakrát z devíti pokusů, když hrál na vlastním ledě. Venku se mu totiž od začátku ledna vůbec nedaří především z hlediska obrany, když ve všech devíti zápasech jako host obdržel minimálně tři góly. Trenér se tudíž rozhodl dát i vzhledem k náročnému programu po dlouhé době opět šanci brankáři Jaroslavu Halákovi, pokud nebude podobně jako v sobotu vykazovat symptomy nachlazení. Jasno nemá v tom, zda postaví Patrice Briseboise a Mathieua Dandenaulta, což jsou zkušení hráči, kteří se nyní uzdravili. V útoku Montrealu naopak zcela jistě budou chybět další zkušení borci Robert Lang a Alex Tanguay, kteří vstřelili téměř třicet procent přesilovkých gólů mužstva.

Bookmakeři bwin očekávají, že duel mezi kluby z kanadských měst, kterým se nedaří, rozhodne domácí prostředí. Calgary bude ve zbytku týdne jenom cestovat a výhra v kursu 2,00 by mu přišla jistě velmi vhod. Trenér hostů prohlásil, že se těší na dlouhé cestování, protože jeho svěřenci by v současné chvíli byli doma pod přílišným tlakem. V minulých šesti letech rozhodovalo vzájemná střetnutí domácí prostředí, což může Montreal změnit vítězstvím v kursu 2,95 .

Reklama