Hlavní obsah

Košice dnes mohou slavit postup

V rámci čtvrtfinále play-off nejvyšší slovenské hokejové soutěže dnes pokračuje série mezi favorizovanými Košicemi a hráči Banské Bystrice. Nováček soutěže bude usilovat o prodloužení souboje, naopak domácí věří v dnešní rozhodnutí.

Článek

V prvním střetnutí tahal nováček soutěže od počátku za kratší konec, ovšem herně domácí potrápil. O den později dokonce Banskobystričtí dvakrát vedli, nicméně během osmi minut druhé části dvakrát inkasovali, což byl rozhodující moment pro druhou košickou výhru.

Při historické premiéře vyřazovacích bojů na půdě Banské Bystrice nezvládli hosté závěr úvodní části. Manko největšího aspiranta na titul narostlo v průběhu třetí části až na čtyřgólový rozdíl, který v závěru Košice pouze kosmeticky upravili. Čtvrtý duel přinesl taktickou bitvu. Diváci pod Urpinom viděli pouhé dvě branky. Na trefu hostujícího Juraje Sýkory odpověděl minutu před první sirénou Branislav Jánoš. O vítězi nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy. V těch byla šťastnější družina z Košic, čímž zvýšila své vedení již na 3-1 na zápasy.

HC Košice suverénně prošli dlouhodobou částí, čímž navázali na minulý rok, kdy rovněž vstupovali do play-off z prvního místa. Obhájce stříbra hodlá vystřídat na slovenském trůnu Slovan Bratislava, který loni získal zlaté medaile až v sedmém finálovém utkání.

Jednička mezi tyčemi, Miroslav Lipovský potvrzuje svůj vysoký standart, po výborných výkonech ze základní části září i nyní. Juraj Kledrowtz s Jánem Tabačekem dominují obranným formacím, Juraj Sýkora díky třem přesným zásahům ovládá klubové střelecké statistiky v play-off. Nejvíce kanadských bodů, rovný půltucet, ve čtvrtfinále z košických zaznamenal Juraj Kmiť.

„Banská Bystrica si za své výkony zaslouží absolutorium. Potrápila nás už v prvních dvou duelech, a doma byla ještě nebezpečnější. Naštěstí jsme pod Urpinom uhráli jedno šťastné vítězství, a tak v pátém střetnutí můžeme učinit rozhodující krok do semifinále. Věřím, že hráči soupeře nepodcení, a před domácím publikem kýžené výhry docílí,“ uvedl trenér Košic Anton Tomko.

HC Banská Bystrica prožívá skvělé období. Klub s minimálními zkušenostmi z nejvyšší soutěže si na nováčka vede znamenitě. Výběr kouče Milana Staše překročil svůj plán už samotným postupem mezi osmičku nejlepších. Proti vysoce favorizovaným Košicím navíc předvádí důstojnou partii. Nechybělo mnoho, a stav série mohl být vyrovnaný. Brankářskou oporou je Imrich Petrík, kapitán Vladimír Vlk ční mezi zadáky. Již šest bodů zaznamenal proti Košicím Michal Dian, slušnou práci odvádí rovněž Branislav Jánoš, Ján Pardavý či Igor Majeský.

Prodlouží Banská Bystrica čtvrtfinále o další den, či Košice již dnes naplní očekávání svých příznivců? Bwin vypsal na výhru Košic kurs 1.25, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 6.75, na triumf Banské Bystrice si můžete vsadit v zajímavém kursu 7.50.

Reklama