Hlavní obsah

Uvidíme Reynoldse i ve druhém kole?

Tradiční a prestižní podnik bílého sportu v Indian Wells je již v plném proudu. V jednom z mnoha dnešních utkání se v prvním kole mužské dvouhry utkají Bobby Reynolds a Fabio Fognini.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Šestadvacetiletý Američan Bobby Reynolds nepatří k absolutní světové špičce, přesto v posledním roce učinil velký výkonnostní skok. První výraznější úspěch zaznamenal před čtyřmi lety na Australian Open, když z předkol zamířil až mezi dvaatřicet nejlepších. Navíc připojil čtvrtfinále z Washingtonu. Poté opět působil především na challengerech. Minulou sezónu ovládl rodák z Cape Cod dokonce trio turnajů této kategorie. Blýskl se také mezi elitou, vždyť v Indianapolis a Delray Beach zanechal čtvrtfinálovou stopu. Překvapil ve Wimbledonu, postupem do třetího kola tak vyrovnal již poněkud vousaté osobní grandslamové maximum.

Aktuálně šestašedesátý hráč žebříčku ATP zahájil nový rok v Brisbane. Nástrahy kvalifikace zvládl úspěšně, poté však v prvním kole hlavní soutěže nepřehrál Nishikoriho z Japonska. V Aucklandu připojil k úspěšným vystoupením z předkol také výhru nad Oscarem Hernandezem. Statečně vzdoroval i Robinu Soderlingovi, čtvrtfinálové brány však přesto neotevřel. Od té doby není Reynolds ve své kůži. Ze čtyř následujících utkání totiž odešel poražen, navíc neuhrál jediný set. V kvapíkovém tempu opustil postupne Australian Open, San Jose, Memphis i Delray Beach.

O pět let mladší Fabio Fognini pochází ze San Rema. Současný stodevátý hráč planety vešel ve známost předloni. To odjížděl z Kitzbühelu coby osmifinalista. Antukový specialista pak přímo šokoval na tvrdém povrchu v Montrealu, kde v rámci turnaje Masters postoupil mezi šestnáct nejlepších. Navíc zde vyřadil Andyho Murraye. Loni svou výkonnost ustálil. Celkem třikrát, pokaždé na oranžovém povrchu, dokráčel do semifinále.

Rok 2009 zatím tomuto zástupci italské tenisové školy příliš radosti nepřinesl. V Melbourne odvedl svůj standart, vypadnutí s Almagrem ve druhém kole rozhodně není ostudou. Zklamán naopak odjížděl z Viňa del Mar, hráče jako je Decoud by na antuce Fognini porážet měl. V Costa do Sauipe dostal v úvodním utkání kanára od Zampieriho, další blamáži nakonec otočením střetnutí ve svůj prospěch zabránil. Tommy Robredo jej však následně poslal ze hry ven. Stejný výsledek přišel i v Buenos Aires, zde nestačil Fognini na Acasusa. Sérii antukových představení v tomto bloku turnajů uzavřel v Acapulcu, Španěl Granollers však byl v prvním kole lepší. Oranžový povrch však opustil až po Davis Cupu, kde dvěma body výrazně přispěl k postupu Italů přes Slovensko.

Oba hráči se dnes střetnou na okruhu ATP poprvé. Favoritem duelu tenistů hledajících formu je bezesporu Reynolds, nicméně Fognini už v minulosti několikrát dokázal, že i na tvrdém povrchu umí překvapit. Bwin vypsal na výhru Reynoldse kurs 1.57, na vítězství Fogniniho si můžete vsadit v kursu 2.25.

Reklama