Hlavní obsah

Vystřílí Pálffy Skalici finále?

PRAHA

Dramatická je semifinálová série slovenské extraligy mezi hokejisty Slovanu Bratislava a Skalicí. Po čtyřech duelech je stav nerozhodný 2:2 a vítěz úterního utkání udělá významný krok k finále. Slovan obhajuje titul z loňského ročníku, v dramatickém finále zdolal až v rozhodujícím sedmém duelu Košice.

Článek

Skalica čtvrté semifinále nezvládla, doma prohrála 3:6. Jednou sice nahrával Žigmund Pálffy, domácí kapitán tak překonal dvacet let starý rekord Vladimíra Růžičky. Současný kouč Slavie během působení v Dukle Trenčín bodoval ve vyřazovacích bojích ve 20 zápasech v řadě.

Šestatřicetiletý Pálffy je nyní o jeden zápas lepší, v neděli ustanovil rekord přihrávkou na gól českého obránce Jana Hranáče, který využil už v 5. minutě dvojnásobnou přesilovku. Ex-litvínovskému bekovi se v semifinále nebývale daří, k výhře 6:3 ve třetím zápase série přispěl třemi body za gól a dvě asistence. Pálffy už ve vyřazovacích bojích získal 16 bodů, jeho spoluhráč Juraj Mikúš přidal 13 bodů.

Série je hodně ofenzivní, na nedostatek gólů si diváci nemohou stěžovat. První zápas v hlavním městě vyhrála Skalica 8:6, druhý duel skončil 4:1 pro obhájce titulu. Celkem tak diváci viděli 37 branek, tedy v průměru téměř deset v jednom utkání. Slovan spoléhá na schopnosti ex-znojemského útočníka Marka Urama, který je s 12 body společně s Jánem Lipianským v čele klubového bodování play-off.

Ve čtvrtfinále Slovan vyřadil Martin 4:1 na zápasy, Skalica v sérii proti Trenčínu dokonce neprohrála ani jedno utkání.

Na domácího obhájce titulu si můžete vsadit v kursu 1,6, na remízu po základní hrací době vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,3. Pokud favorizujete hostující Skalici, je k dispozici kurs 3,94.

Reklama