Hlavní obsah

Udrží čeští fotbalisté ve Slovinsku čisté konto?

V sobotu pokračuje kvalifikace mistrovství světa 2010, čeští fotbalisté se představí ve Slovinsku. V Mariboru by se měl do branky postavit Petr Čech, který pravděpodobně dostane přednost před Jaroslavem Drobným. "Pro mě je čest krýt Petru Čechovi záda," prohlásil během středečního on-line chatu se čtenáři Sport.cz gólman berlínské Herthy.

Článek

Jen málokterý národní tým má tak kvalitní dvojici brankářů. Petr Čech je dlouhodobě oporou londýnské Chelsea a je považován za jednoho z nejlepších světových brankářů. Jaroslav Drobný se vypracoval ve stálici aktuálního lídra bundesligy a v Německu podle expertů nemá konkurenci.

Nedávno se dokonce spekulovalo, že by mohl po sezóně odejít do Bayernu Mnichov. Drobný se dohady nezabývá a snaží se s Herthou vyhrát mistrovský titul. Ten v Berlíně slavili naposledy před 78 lety. Berlíňané mají i díky Drobnému s 29 inkasovanými góly druhou nejlepší obranu v soutěži. Méně (27) branek inkasovalo jen Schalke.

Čeští gólmani si budou muset dát pozor zejména na kanonýra Milivoje Novakoviče, útočníka Kolína nad Rýnem zná Drobný z nejvyšší německé soutěže. Slovinec v dosavadním průběhu kvalifikace vstřelil tři z pěti gólů svého celku.

Petr Čech se po slabším období opět dostal do formy a po příchodu trenéra Hiddinka londýnský velkoklub opět vítězí. V tabulce Premier League je Chelsea třetí, na vedoucí Manchester United ztrácí čtyři body (a odehrála jeden zápas navíc). Čech chytá za nejlepší ligovou defenzívou, Chelsea inkasovala ve 30 zápasech jen 17x.

V sobotním šlágru si můžete vsadit na to, který tým neudrží čisté konto. Pokud věříte, že skórují domácí Slovinci, můžete si vsadit v kursu 1,37. Pokud očekáváte gól od českých fotbalistů, je k dispozici kurs 1,21. Na to, že vstřelí branku oba celky, vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,66.

Slovinci odstartovali kvalifikaci mistrovství světa 2010 nadějnou remízou 1:1 v Polsku, poté v Mariboru porazili 2:1 Slovensko a skvělý start potvrdili výhrou 2:0 nad Severním Irskem. Až v Teplicích Slovinci prohráli, jediný gól vstřelil Libor Sionko. Češi po bezbrankové remíze v Severním Irsku prohráli 1:2 v Polsku. Po zmíněné výhře nad Slovinskem uspěli svěřenci trenéra Rady na hřišti outsidera skupiny San Marina 3:0.

Reklama