Hlavní obsah

Baráž o účast v bundeslize!

Kdo se bude v příští sezoně vyhřívat na výsluní mezi německou elitou? Účast v bundeslize bude hájit Cottbus v barážovém souboji s Norimberkem. Energie skončila v nejvyšší soutěži na šestnáctém místě, Norimberk se přihlásil do rozhodujících střetů ze třetí příčky druhé ligy. Neváhejte a prověřte svůj tipérský instinkt!

Článek

První díl bitvy se odehraje v Cottbusu a bookmakeři Tipsportu favorizují domácí celek (2,05 – 1,23 – 3,1 – 1,6 – 3,33). Šance na účast v bundeslize jsou však zcela vyrovnané. Na triumf obou soupeřů lze sázet se shodným kursem 1,8:1. Baráž se vrací do Německa po osmnáctileté odmlce. V té poslední, v roce 1991, porazili Stuttgarter Kickers v rozhodujícím třetím zápase St. Pauli 3:1 a radovali se z postupu.

Cottbus vstupoval do letošní sezony v pozici outsidera. Energie, která sází především na bojovnost svých hráčů, v posledním kole porazila Leverkusen 3:0, Bielefeld pouze remizoval s Hannoverem a lužický tým vykřesal barážovou naději. Norimberk má svému soupeři co vracet. Před rokem se totiž tento tradiční klub překvapivě musel rozloučit s elitou, když se na jeho úkor zachránily Bielefeld nebo právě Cottbus. Narozdíl od Energie se znovuzavedení baráže Norimberku příliš nezamlouvá. Bavorské mužstvo je po osmnácti letech prvním týmem, který ze třetí pozice ve druhé lize nepostupuje přímo do nejvyšší soutěže.

Oba soupeři se utkali naposledy v bundesligové sezoně 2007/08. Zápasy v Cottbusu i Norimberku tehdy skončily shodně: remízou 1:1. Na stejný výsledek si můžete vsadit v kursu 6:1.

SÁZEJTE LIVE!

Dnešní utkání začne v 18:00 hodin. Lovci kursů mohou změřit síly s bookmakery při Live sázkách bez manipulačního poplatku. Nechte se vtáhnout do dění na zeleném pažitu, reagujte na aktuální dění!

Reklama