Hlavní obsah

Slovácko se do ligy vrací duelem proti Plzni

Zápasem proti Viktorii Plzeň se do nejvyšší české soutěže po dvouleté přestávce vrátí fotbalisté Slovácka. Ti koupili prvoligovou licenci od Čáslavi a opět se tak mohou těšit na duely s tuzemskou elitou. Zkušenosti by týmu měli dodat nově příchozí Švancara s Urbánkem. Plzeň může do Uherského Hradiště cestovat s klidem, v posledních dvou ligových zápasech Slovácko porazila 2:0.

Článek

Slovácko se mělo v generálce utkat s Karvinou, pro nezpůsobilý terén byl zápas zrušen. Předtím celek z Uherského Hradiště porazil desátý tým rumunské ligy Arges Pitešti 1:0. V přípravě se svěřencům trenéra Mazury dařilo, zvítězili nad Slavií Sarajevo, Dubnicou, Zlínem a Trenčínem. Nestačili jen na Třinec.

V kádru po získání první ligy došlo k několika změnám. Ze Slovanu Bratislava přišel slovenský reprezentant Peter Struhár – 191 cm vysoký stoper. Ofenzívu by měl obstarávat ex-žižkovský Petr Švancara, nováčky jsou i Aleš Urbánek, Tomáš Abrahám nebo Vít Valenta.

Plzeň skončila v minulém ročníku osmá a letos by chtěla poskočit o několik příček výše. Kádr se po velkém množství změn v minulé sezóně ustálil, spoléhat budou Západočeši nadále na špílmachra Horvátha, Limberského i dvojici útočníků Střihavka - Varadi. Po operaci ramene se do hry už zapojil Rýdel.

Viktorka na herním soustředění v Rakousku překvapila cennou remízou 1:1 s italským AS Řím, za něž nastoupil i hvězdný Totti. Nerozhodně skončil i duel proti Haifě, poráženi odcházeli Plzeňáci po zápasech s Poznaní a Bielefeldem. Naposledy svěřenci trenéra Vrby vyhráli ve Vlašimi 2:0, trefili se Petržela a Střihavka.

Před třemi lety Plzeň Slovácko v lize dvakrát porazila 2:0. V Uherském Hradišti góly stříleli Krbeček (59.) a Fillo (89.), odvetu na západě Čech rozhodl dvěma rychlými góly opět Krbeček (3.+10.).

Na vítězství Slovácka si můžete vsadit v kursu 2,25, na výhru Plzně vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,80. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,80.

Reklama