Hlavní obsah

Dotáhne se Prostějov na Nový Jičín?

Kompletní sedmnácté kolo české basketbalové ligy mužů dnes uzavře dohrávka mezi Kolínem a Prostějovem, nicméně již teď je jasné, že v čele soutěže zůstane i po tomto kole suverénní Nymburk.

Článek

Středočeský tým vyhrál všechny zápasy, pouze jednou se muselo prodlužovat. V tabulce ho pronásleduje Nový Jičín, který má o tři body méně. Přidat se k němu může i Prostějov, který ztrácí na novojičínské basketbalisty dva body a dnes jej čeká dohrávka.

Prostějovští Orli měli po návratu z cesty po Evropě týdenní pauza a utkání s Kolínem je proto čeká až dnes. Tým tak měl možnost doléčit drobná zranění, nemoci, a po zápasech ligy CEBL pořádně zregenerovat. Navíc se mohl bez časového stresu připravovat na nadcházející utkání proti týmu BC Kolín.

Prostějovští Orli měli od Mattoni NBL deset dní pauzu, ve které vycestovali do Evropy, aby se utkali s maďarským týmem Albacomp Shékesfehérvár a rumunským týmem U-Mobilteco Cluj Napoca. Po jednom vítězství a jedné porážce se svěřenci trenéra Petera Bálinta vrátili na Hanou.

Kolín začal letošní sezónu velice dobře a v řadě utkání překvapil. Není třeba připomínat dvojnásobné prodloužení s nymburským celkem a dobré výsledky s ostatními mužstvy ze špičky tabulky. Prostějov tak nečeká vůbec lehké utkání, obzvlášť, když se hraje na palubovce soupeře.

Na domácí Kolín si můžete vsadit s kursem 3,27:1, na vítězství Prostějova vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,34:1. Utkání začíná v 17:45.

Reklama