Hlavní obsah

Liverpool chce změnit historii

Hráči Manchesteru United přijedou na stadion Liverpoolu bojovat o postup v pátém kole anglického FA Cupu. Domácí mají kromě běžných důvodů, proč vyhrát, ještě jeden zvláštní: jejich klub totiž v tomto poháru neporazil Manchester už dlouhých 85 let.

Článek

Liverpool se s Manchesterem utká v historii poháru anglické fotbalové asociace pojedenácté. Jestliže zvítězí, bude to jejich třetí výhra nad hosty a první po 85 letech. Domácí jdou do zápasu psychicky posíleni výhrou nad Arsenalem. Ve středu zvítězili v Premier League nad svěřenci Arsena Wengera 1:0. "Než jsme hráli s Arsenalem, mluvilo se o naší bilanci proti nejlepším týmům. Krůček po krůčku se ale pořád zlepšujeme a jsme schopni je porážet," prohlásil kouč Liverpoolu Benitez, který po důležitém zápase pochválil příznivce svého mužstva: "Hrát doma je pro nás díky našim fanouškům velká výhoda," vysekl jim poklonu.

Manchester může jít do dnešního zápasu s klidem týmu, který by si měl zajistit účast v příštím ročníku Ligy mistrů; v tabulce Premier League mají na pátý Arsenal náskok 13 bodů. Dnešní utkání by mohlo být zvláštní pro útočníka van Nistelrooye. Nizozemského reprezentanta dělí pouhé dva góly od magické hranice 150 gólů, vstřelených za Manchester. "Rád bych této hranice dosáhl a dát dva góly Liverpoolu by bylo fantastické," těší se před dnešním zápasem útočník, který by byl sedmým hráčem v historii klubu, kterému by se to podařilo.

Sílu Liverpoolu před jeho fanoušky uznávají i bookmakeři, kteří vypsali domácí Reds jako mírné favority v kursu 2.35. Pokud si chcete vsadit Manchester, u Betandwin je na něj kurs 3.00, můžete ale počkat a podle průběhu zápasu si od 13.30 vsadit live.

Reklama