Hlavní obsah

Suverénní Slovensko čeká slabší soupeř

Bez zaváhání zatím procházejí olympijským turnajem slovenští hokejisté. Naši sousedé i přes absenci několika hráčů a neshody v týmu porazili Švédsko, Lotyšsko a Spojené státy a dnes je čeká zatím asi nejlehčí soupeř - Kazachstán.

Foto: čtk

Slovenská radost s gólu v síti Američanů.

Článek

Do turnaje vstoupilo Slovensko vítězstvím nad Ruskem 5:3, které svému týmu zajistil dvěma brankami v posledních minutách Marián Gáborík. Slováci se znovu spolehli na vynikající útok, který přestřílel soupeřovy hráče 36:23. V dalším utkání mělo Slovensko překvapivé problémy proti Lotyšsku, které na Jána Lašáka vyslalo 28 střel. Tři z nich skončily za jeho zády; Lotyši sice dokázali snížit na 3:4, ale překvapení se nekonalo a favorit díky dvěma dalším trefám zvítězil 6:3. V utkání proti Spojeným státům zase výborně zafungovala obrana a především spolehlivý brankář Peter Budaj, který Američanům pochytal 29 z 30 střel a díky brankám Hossy a Demitry si Slováci připsali další výhru, po které určitě pomýšlejí na vítězství ve své skupině.

Kazaši dobře vědí, že vedle Slovenska, Švédska, USA a Ruska mohou jen těžko pomýšlet na postup. Turnaj začali nešťastným zápasem se Švédskem, které je deklasovalo 7:2. Soupeř je výrazně přestřílel, stejně jako v dalších utkáních. Proti Američanům nastoupil v bráně místo Jeremejeva Kolesnik, ani on ale prohře 1:4 nezabránil. Nejlepší zápas odehrál Kazachstán proti Rusku. Skvělý Jeremejev je podržel 49 úspěšnými zákroky, za svá záda pustil jediný gól, jeho spoluhráči ale skórovat nedokázali a Kazaši tak prohráli 0:1.

Slovensko je dnes pochopitelně velkým favoritem, kterého odborníci ze společnosti Betandwin vypsali v kursu 1.07. Vsadit si na naše sousedy ale můžete i v handicapu, který dává Kazachstánu náskok 3.5 gólu. Pokud si myslíte, že by Kazaši mohli svého soupeře překvapit, ve stejném handicapu si pochopitelně můžete vsadit i na ně. A ti nejodvážnější mohou zkusit kurs 17.00 na výhru Kazachstánu po šedesáti minutách.

Reklama