Hlavní obsah

Charlton chce konečně bodovat venku

Svou pohárovou formu se dnes pokusí přenést do Premier League fotbalisté Charltonu. Zatímco v FA Cupu se jim letos daří a budou v něm bojovat o semifinále, v lize tak suverénní nejsou. Dnes je navíc čeká zápas na stadionu Newcastlu, odkud si často body nevozí.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Dnešní zápas se měl hrát původně v prosinci, kdy byl ale kvůli špatném počasí zrušen. Domácí Newcastle v něm určitě bude chtít potvrdit narůstající formu. V novém roce se jim vůbec nedařilo, dokázali získat jediný bod za remízu s Middlesbrough. Poslední dva zápasy už ale zvládli na výbornou, nejprve doma porazili Portsmouth 2:0 a poté zvítězili na hřišti Aston Villy 2:1. "Díváme se jen jedním směrem - nahoru," prohlásil manažer "Strak" Glenn Roeder. Dnes se ale bude muset obejít bez Babayara, který dostal trest, a marodů Michaela Owena, Taylora a Carra; otazník navíc visí i nad startem Alana Shearera a Kierona Dyera.

Největším problémem Charltonu jsou momentálně zápasy na cizích hřištích. Tým prohrál šest z posledních utkání venku a v pěti z nich dostal alespoň tři góly, v Newcastlu navíc zvítězil naposledy v roce 2000. "V minulých sezonách jsme se neudrželi na dobrých pozicích a bylo by dobré to konečně změnit," řekl trenér hostů Alan Curbishley, který dnes bude postrádat zraněné Dennise Rommedaha a Jonathana Fortuna. "Potřebujeme sbírat body a začít bychom chtěli v Newcastlu," dodal.

Nepřesvědčivé výkony hráčů Charltonu mimo jejich stadion je dnes pasují do role outsidera, na kterého bookmakeři vypsali kurs 4.35. Pokud věříte domácím, můžete si vsadit Newcastle v kursu 1.80 a jestli vás dnes nezaujal žádný ze zápasů Ligy mistrů a budete sledovat anglickou Premier League, můžete si vsadit live.

Reklama