Hlavní obsah

Los Angeles uvidí městské derby

Potřetí v sezoně se v Los Angeles utkají zdejší basketbalové týmy. Obě mužstva zatím zaznamenala po jedné výhře. Budou se dnes radovat Clippers nebo Lakers?

Článek

Ještě před pár lety by Lakers byli jednoznačným favoritem tohoto duelu. Tým Kobeho Bryanta ale po odchodu O'Neala oslabil a z Clippers se stal tým, se kterým se musí počítat. Je ale pravdou, že poslední dobou pověst černého koně letošního ročníku příliš nenaplňují. Do února vstoupili čtyřmi výhrami v řadě, z dalších sedmi utkání ale odešli poraženi. V posledních zápasech ale nehráli úplně špatně a prohráli až v koncovce, navíc proti těžkým soupeřům; v úterý nestačili v Dallasu na Mavericks, kteří je porazili 93:91 a hned další den prohráli v Houstonu 102:106.

Dnes se proto o to víc budou snažit vyhrát, zvlášť když jejich soupeřem bude místní slavnější rival. Lakers si v únoru vedou přesně opačně, než Clippers. Začali čtyřmi prohrami, po který se ovšem zvedli a z dalších šesti zápasů vyhráli čtyři. Zvlášť včerejší výhra nad Sacramentem 106:85 svědčí o jejich formě. Není velkým překvapením, že hlavním strůjcem jejich úspěchů je znovu Kobe Bryant, který včera k 36 bodů přidal i deset asistencí, nejvíc v letošní sezoně.

Ačkoli Clippers nemají formu, jsou podle bookmakerů favoritem dnešního utkání, na kterého je kurs 1.62 a handicap 3 body. Věříte dnes víc Lakers? Pak si je vsaďte, kurs na ně je 2.35.

Reklama