Hlavní obsah

Víkendové kolo očima Luďka Zelenky

Eurotip.cz

Ani jeden z hostů tohoto kola Gambrinus ligy by neměl bodovat naplno. Myslí si to útočník Brna Luděk Zelenka, kterého jsme se zeptali na jeho názor na víkendové zápasy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek
Dvaatřicetiletý útočník Luděk Zelenka za svou kariéru vystřídal několik klubů. Liberecký odchovanec ve 23 letech odešel do žižkovské Viktorky, tři roky hrál v dresu Slavie, odkud přestoupil do Teplic a poté do Blšan. Nyní hájí barvy 1. FC Brna. V nejvyšší lize nastřílel 80 gólů, od klubu elitních střelců ho tak dělí už jen 20 branek.

Po prohře s lídrem tabulky mají hosté v zápase Brno - Sparta co napravovat, navíc před zraky televizních diváků. "Sparta je v těžký pozici. Hodně se od nich očekávalo a první zápas jim nevyšel, takže má vysloveně nůž na krku a bude chtít v televizi ukázat lidem, že se zvedá, že jde nahoru. My po tom, co jsme předvedli špatný výkon na Strahově, bodovat musíme. Myslím, že to bude svázaný takticky, protože nikdo nebude chtít udělat chybu a věřím, že nakonec vyhrajeme," tvrdí brněnský útočník.

Liberecké hráče, kteří před týdnem vyhráli důležitý zápas na Letné, čeká tento víkend lehčí soupeř. Podle Luďka Zelenky by hosté v utkání Liberec - Jihlava mohli doplatit na přílišný respekt k soupeři. "Liberec teď na Spartě potvrdil podzimní formu. Já myslím, že jim to hrozně zvedlo sebevědomí a hlavně získali velkej respekt, myslím, že se jich Jihlava bude trošku bát. My jsme teď s Jihlavou hráli, takže vím, že špatní nejsou, ale v Liberci podle mě prohrajou," věří hráč domácím.

Zatímco Plzeň před týdnem kvůli špatnému terénu nehrála, Jablonec odehrál nepovedené utkání se Slavií. Bodovat by podle Luďka Zelenky neměla ani dnes v utkání Plzeň - Jablonec. "To je složitej zápas... Plzeň v přípravě hrála docela dobře, s Jihlavou vyhrála 5:0. Získala několik hráčů, třeba Petr Vlček se vrátil ze zahraničí, takže myslím, že to mužstvo je docela zkušený a v tomhle zápase počítají se třemi body. Jablonec teď doma prohrál se Slavií, já myslím, že je Plzeň udělá," věří znovu domácímu týmu Zelenka.

Další jedničku by útočník Brna vsadil v zápase Most - Slovácko. "Slovácko v prvním jarním zápase vyhrálo, ale venku hraje o poznání hůř. Myslím, že Most přes zimu hodně posílil a s novým trenérem půjde jednoznačně za vítězstvím a věřím, že vyhraje," tipuje hráč.

Jednoduché to určitě nebudou mít domácí v duelu Mladá Boleslav - Ostrava, přesto by dnes měli získat tři body. "To je další složitej zápas. Oba pošilhávají po těch horních patrech. Boleslav je doma silná, málo tam ztrácí. Ostrava udělala pár dobrejch výsledků venku a přes zimu posílila, přesto ale věřím domácímu prostředí Boleslavi," říká Luděk Zelenka.

Prvním, kdo by podle něj měl bodovat na hřišti soupeře jsou, Teplice, které zamíří do Zlína. "Zlín moc neznám, ale po tom, co předvedl na Slovácku, kde prohrál 0:2, mu moc nevěřím," tvrdí Zelenka. "I když v domácích zápasech na podzim to vždycky nějak ukopal, nedostávali moc gólů a vždycky nějakej dali. Teplicím se podařil vstup do jara, i když se štěstím, tak proti Příbrami vyhráli. Myslím, že tady by mohla být remíza, nebude to moc líbivej zápas a možná skončí bez branek," dodává hráč, který odešel z Teplic před dvěma lety.

Další Zelenkův bývalý zaměstnavatel, pražská Slavia, by dnes v utkání s Olomoucí mohla na svém stadionu ztratit dva body. "Těžko říct, jestli hráči Slavie budou po zápase v Palermu unavený, já si myslím, že to Jarolím trošku prostřídá. Na Strahově není úplně ideální hřiště a fotbalu to bude trošku škodit a myslím, že tam Olomouc něco uhraje. Myslím, že tam bude taky remíza," uzavírá Luděk Zelenka.

Reklama