Hlavní obsah

Získá Štěpánek první titul?

Eurotip.cz

Přestože se český hráč Radek Štěpánek pohybuje mezi světovou tenisovou elitou, jedna věc mu chybí. Zatím se mu nepodařilo získat titul na turnaji ATP; už třikrát byl ve finále, pokaždé ale odešel poražen. Dnes má čtvrtý pokus v Rotterdamu, kde se proti němu postaví belgičan Christophe Rochus.

Článek

Štěpánkovi turnaj v Rotterdamu evidentně svědčí. Přestože na začátku roku neměl příliš oslnivou formu, v Nizozemí odehrál několik vynikajících zápasů. V prvním kole si snadno poradil s tzv. lucky loserem Michaelem Lammerem, který nahradil domácího Schalkena. Ve druhém kole se dal očekávat tuhý boj s Francouzem Santorem, i toho ale porazil ve dvou setech. Blízko k vyřazení měl Štěpánek ve čtvrtfinále, ve kterém proti Srbu Djokovičovi musel rozhodnout až tie-break třetího setu. Podobně dramatický průběh pak mělo i semifinále proti Rusu Davyděnkovi; český hráč prohrával ve třetím setu 1:3, přesto dokázal průběh utkání zvrátit. "Jsem rád, že mě podpořili diváci. Ze začátku jsem udělal pár zbytečných chyb, pak se mi ale povedlo pár vynikajících úderů a díky nim jsem dokázal zápas otočit," komentoval Štěpánek svůj včerejší výkon proti Davyděnkovi.

Překvapivým finálovým soupeřem bude Štěpánkovi starší z belgických bratrů Rochusů, Christophe. Ani jemu se letos nedařilo, až přišel rotterdamský turnaj. V něm mohl vypadnout už v prvním kole, když s Lisnardem prohrál první set a druhý rozhodoval tie-break. Ten malý Belgičan dokázal vyhrát a po něm i třetí set. Ve druhém kole měl o dost lehčí práci, když mu po první vyhrané sadě vzdal zápas Američan Dent. Ve čtvrtfinále si ve dvou setech poradil s Britem Parmarem a v semifinále překvapivě i s Jarkkem Nieminenem. Ten o kolo dřív vyřadil Rochusova bratra Oliviera, což byl podle dnešního Štěpánkova soupeře jeden z důvodů jeho vítězství. "Musím poděkovat bratrovi, že na kurtu zdržel Nieminena tři hodiny. Taky mi pomohlo, že jsem mohl zápas sledovat, takže jsem věděl, že proti němu mám hrát kraťasy a dostat ho tak z rytmu," řekl po semifinálovém utkání Christophe Rochus.

Štěpánek zatím neuspěl ve finále v Ho Či Minově Městě, Miláně a v Paříži. Podaří se mu to konečně dnes proti hráči, se kterým má bilanci 1:1 na zápasy? Podle bookmakerů ano, proto na něj vypsali kurs 1.25 a na Rochuse 3.21. Vsadit si ale můžete i s handicapem, který dává Belgičanovi náskok 3 gamů a od 13.30 můžete u Betandwin tipovat live.

Reklama