Hlavní obsah

V Calgary se odehraje kanadský duel

, 28. února 2006

Olympiáda v Turíně patří nenávratně minulosti a už dnes se naplno opět rozběhne program soutěže, která poskytla olympijskému hokejovému turnaji mužů největší počet hráčů. Na ledě Calgary se utkají týmy, jejichž hokejisté dosáhli v Turíně zcela rozdílných výsledků.

Článek

Hráči Calgary vypadli s národními týmy již ve čtvrtfinále. Mnoho jich v Itálii nebylo, protože např. obránce Hamrlík, brankář Kiprusoff, útočník Huselius a další na turnaji chyběli z různýh důvodů. První z nich bude ještě nějakou dobu chybět i dnešnímu domácímu mužstvu.

Vancouver přijímal z Turína jednu zlou zprávu za druhou. Jeho dres obléká hned několik čerstvých medailistů, ale především ty z obranných řad postihla nepříjemná zranění. Obránce Jovanovski je tak na listině zraněných již společně i Öhlundem a S. Salem. Do prvního týmu se znovu podívá díky tomu i náš Mojžíš. Nadále je mimo též brankář Cloutier. V útoku se naopak očekává start odpočinutého Näslunda i dvojčat Sedinových. Své nečisté kousky budou za mořem předvádět i Fin J. Ruutu a Kanaďan Bertuzzi.

Bookmakeři BetAndWin jednoznačně favorizují odpočinutější domácí hráče. Na Calgary vypsali kurs 1,85. Vancouver na dnešního soupeře ztrácí v nejvyrovnanější divizi soutěže pouhé dva body a po čtyřech prohrách ho v novém roce již dvakrát porazili. Dnes si na něj můžete vsadit v kursu 3,25.

Reklama