Hlavní obsah

Vik se proti Federerovi pokusí o zázrak

Nejtěžšího možného soupeře přisoudil los na turnaji v Dubaji českému tenistovi Robinu Vikovi. Přemožitel Tomáše Berdycha si ve čtvrtfinále milionového turnaje zahraje se světovou jedničkou Rogerem Federerem.

Článek

Hrát proti Federerovi znamená pro jeho soupeře nastoupit s vědomím, že zřejmě prohraje. Nejinak je tomu i letos, kdy se švýcarský hráč objevil na dvou turnajích a oba vyhrál. Zřejmě si je toho vědom i Vik, pro kterého je Dubaj prvním letošním úspěchem. Od začátku roku se už objevil na šesti různých turnajích a nikde se nedostal dál než do 2. kola. Ve Spojených arabských emirátech ale nejprve porazil srbského kvalifikanta Tipsareviče a ve druhém kole si poradil i s Tomášem Berdychem.

Jeho cesta dnes pravděpodobně skončí, ačkoli Federer nehraje zrovna v nejlepší formě. V prvním kole tu porazil krajana Wawrinku; musel proti němu obracet první set, který vyhrál v tie-breaku a nakonec vyhrál 7-6 6-3. Úplně stejně se vyvíjelo i utkání druhého kola proti Al-Gharíbovi. Slušně hrající Kuvajťan v první sadě Švýcara potrápil a dokonce podával na vítězství v setu, ten ale prohrál a po něm i ten druhý.

Rozdíl mezi oběma tenisty vyjadřuje kurs 1.02, který bookmakeři vypsali na Federera a 7.60 na Vika. Myslíte, že by mohl český tenista světovou jedničku potrápit? Pak si vsaďte, že zápas skončí ve třech setech s kursem 5.90.

Reklama