Hlavní obsah

Nijmegen chce napravit prohru s Roosendaalem

Klíčový zápas nezvládli před týdnem hráči Alkmaaru. Na svém stadionu prohráli s lídrem tabulky z Eindhovenu a titul se jim najednou vzdaluje. Jestli ještě pomýšlejí na první místo, musejí okamžitě začít bodovat; dnes k tomu mají příležitost na hřišti Nijmegenu, který má ale po prohře s posledním Roosendaalem také co napravovat.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Domácímu Nijmegenu se v posledních zápasech nedařilo. Prohráli doma s Feyenoordem, remizovali v Utrechtu a potom prohráli 0:3 s Enschede. Nejhorší rána ale přišla minulý týden, kdy je porazil Roosendaal; bylo to vůbec první vítězství Roosendaalu v letošní sezoně. Trenér týmu proto hráčům nařídil jeden trénink navíc a dnes chce vidět daleko lepší výkon. "Hráli jsme tak strašně, že nemůžu dělat, jako by se nic nestalo," vrátil se k nešťastnému zápasu Ron de Groot. "Doufejme, že před vlastními fanoušky prohru odčiníme proti Alkmaaru. Ani oni nemají nejlepší formu," věří de Groot, který se bude muset obejít bez potrestaných obránců Wisgerhofa a Wielaerta a zraněných van den Eedeho a Babose.

Jestliže platí de Grootova slova o slabé formě Alkmaaru, pak se to určitě nevztahuje na jejich zápasy Venku. AZ odehráli po Novém roce čtyři zápasy na hřištích soupeřů a pokaždé zvítězili. Ztrácejí naopak doma, kde letos porazili jen den Haag; od té doby získali na svém stadionu jen dva body za remízu s Groningenem a Arnhemem a poslední dvě utkání proti Utrechtu a PSV prohráli. Přestože Alkmaar ztrácí na PSV 11 bodů, trenér van Gaal věří, že se jeho hráči ještě dokážou zabrat: "V příštích zápasech se ukáže, jestli se dokážeme zlepšit. Musíme začít hrát tak, abychom neopakovali pořát ty samé chyby," řekl van Gaal, kterému dnes budou chybět Landzaat s Ikediou.

Věříte, že se Alkmaar skutečně dokáže v posledních zápasech ještě porvat o body a začne už dnes? Vsaďte si výhru hostů, na které je u Betandwin kurs 1.90. Nebo podle vás zvítězí domácí, kteří budou chtít fanouškům ukázat, že prohra s nejhorším týmem ligy byla jen náhoda? Pak si vsaďte na Nijmegen; kurs na jejich neprohru je 1.70 a na výhru 3.45.

Reklama