Hlavní obsah

Columbus procestuje víkend

, 4. března 2006

Diváci v zámoří neviděli přes dva týdny před svými zraky na ledě v soutěžním utkání NHL žádného hokejistu. Někteří si ale na hráče, kterým fandí na domácím ledě musí počkat ještě déle. Platí to především o fanoušcích Columbusu, který hrál doma naposledy v první dekádě února. Dnes jeho cesta pokračuje do Los Angeles.

Článek

Columbus zatím potvrzuje, že venku patří v lize k těm úplně nejslabším. Čtyři výhry v normální hrací době v jednatřiceti zápasech je velmi chabý počin. Ve čtvrtek si na ledě Colorada po delší době zachytal Leclaire a nevedl si zle. Jeho spoluhráči však nevstřelili žádnou branku a to se potom špatně boduje. Dnes by ho měl nicméně nahradit Denis. V obraně budou nadále chybět Berard a Hainsey. Do Calgary pak odešel obránce Hulse, místo něhož se ve čtvrtém útoku zabydluje bijec Severson.

Los Angeles se dostalo do problémů, o nichž ještě začátkem ledna zdaleka nepřemýšlelo. Olympijskou pauzu však orámovalo třemi výhrami, které přinesly alespoň trochu klidu. Má ovšem odehráno hodně zápasů a na osmé místo se v západní konferenci tlačí zdola další týmy. V brance začíná vládnout Garon, obránce Višňovský dokonce dominuje celé NHL, ale útok stále stíhají různá zranění. Platí to zvláště o první řadě, v níž po návratu z Turína chybí Frolov a Demitra. Hrát nebudou nejspíše ani dnes.

Bookmakeři BetAndWin ovšem přesto vidí domácí tým v roli jasného favorita. Vypsali na něj kurs 1,7. Hostující Columbus se sice po Vánocích velmi zlepšil, ale na hřištích soupeřů to stále není ono. Dnes by mohl vyrovnat svůj týmový rekord v počtu venkovních výher. Pokud si myslíte, že se mu to podaří, vsaďte si na něj v kursu 3,25.

Reklama