Hlavní obsah

Přemožitel Slavie se chystá na Schalke

Mezi 16 nejlepších týmů poháru UEFA se po vyřazení pražské Slavie dostali fotbalisté Palerma. Forma sicilského klubu šla ale od postupu dolů a rozjeté Schalke 04 je dost silný soupeř na to, aby toho využil.

Článek

Od výhry v Empoli jako by Palermo ztratilo v Sérii A dech. Ve Veroně nedali gól a remizovali 0:0, o týden později prohráli doma s Milánem 0:2 a dalších devadesát minut bez vstřeleného gólu odehráli o víkendu v Lecce, kde prohráli 0:2. Dnes se navíc budou muset obejít bez zraněného Coriniho a zřejmě i Mutarelliho. Záložník Mariano Gonzalez ale věří, že nedávné prohry jeho tým vybudí: "Chceme v poháru UEFA dojít co nejdál a doufám, že nám fanoušci pomohou. Schalke je silný tým, ale Kevin Kuranyi je mimo hru a to je pro nás dobrá zpráva," řekl Gonzalez.

Není to ovšem dobrá zpráva pro trenéra hostů Slomku. Na druhou stranu o víkendu jeho hráči prokázali, že hra Schalke nestojí jen na hrotových hráčích; Hannover sice uhlídal útočníky hostů, udeřili ale záložníci Poulsen a Bajramović, kteří svému týmu zajistili vítězství 2:1. Je to další z řady úspěchů v Bundeslize, kde se Schalke v novém roce daří. Slomkovi svěřenci neprohráli jediný zápas, dvakrát remizovali a připsali si pět výher a vyšplhali se díky tomu na čtvrté místo se ztrátou pouhých dvou bodů na druhé Brémy.

Palermo si na svém stadionu zajistilo postup na úkor Slavie a i dnes bookmakeři věří v sílu domácího prostředí. Vypsali totiž sicilský klub s kursem 2.35 a hosty s kursem 2.70. Věříte, že se střelecky impotentní Palermo nedokáže proti německému týmu prosadit a v zápase nepadne příliš branek? Pak si vsaďte, že padne méně než 2.5 gólu.

Reklama