Hlavní obsah

Dohraje Minnesota sezonu bez Garnetta?

Eurotip.cz

Na dva nejlepší střelce svého týmu čekali v neděli marně diváci v Minnesotě. Kevin Garnett ani Ricky Davis proti Atlantě nenastoupili a hrát by neměli ani dnes, kdy Timberwolves letí do Memphisu.

Článek

Bez Garnetta, nejlépe doskakujícího hráče soutěže, a Davise přerušila Minnesota sérii tří proher v řadě. Soupeřem jim ovšem na domácí palubovce byla slabá Atlanta, kterou dokázali porazit o jediný bod. "Je to skvělá příležitost pro mladé hráče, aby se ukázali, jako dneska. "Aby soutěžili, zráli a bojovali," řekl po utkání trenér Wolves Dwane Casey. Jeho tým se kouká do budoucnosti, v této sezoně už totiž nemají o co hrát.

Domácí Memphis si už naopak zajistil účast v play off. Grizzlies jsou momentálně na pátém místě Západní konference, o které je ještě mohou reálně připravit Clippers. Otázkou ovšem je, jestli je páté místo jejich prioritou - tým na pátém místě totiž bude hrát v prvním kole vyřazovacích bojů se San Antoniem nebo Dallasem, tedy s jedním ze dvou nejsilnějších týmů Západu. Šestý tým po základní části se utká s Denverem, což by pro něj mohl být přijatelnější soupeř. Právě se San Antoniem prohrál Memphis svůj poslední zápas, za výsledek 81-83 na půdě soupeře se ovšem rozhodně nemusí stydět; ve třech předchozích zápasech, které odehrál doma, Memphis třikrát zvítězil - průměrně o 15 bodů.

Ve dvou utkáních, které spolu oba týmy letos odehrály, pokaždé zvítězili domácí. Na konci ledna Memphis doma deklasoval hosty 107-87, o měsíc později jim to Minnesota oplatila a vyhrála 105-99. Myslíte si, že dnes tradice vydrží a znovu zvítězí domácí tým? Nebo se podle vás Wolves i bez své největší hvězdy zvednou a vyhrají? Vsaďte si na zápas Memphis - Minnesota!

Reklama