Hlavní obsah

Edmonton jede domů v dobré pozici

, 25. dubna 2006

Detroit byl mezi před sezónou často jmenovanými týmy, kterým měl uškodit nový systém pravidel NHL. Rudá křídla místo problémů získala největší počet bodů v základní části ze všech mužstev. Do play off pak dostala jako soupeře tým, který v něm neměl ještě týden před jeho začátkem jistou účast.

Foto: detroitredwings.com

Robert Lang

Článek

Z Edmontonu ale i přesto nezaznívaly nespokojené hlasy. Olejáři sice svého soupeře v normální hrací době neporazili před začátkem play off pět let, ale sváděli s ním spoustu vyrovnaných bitev. Zatím to potvrzují i v prvním kole play off. Nakročeno k výhře měli již v prvním zápase, ale dosáhli jí až v tom druhém. Výrazný podíl na tom má brankář Roloson, který přišel v březnu z Minnesoty. V poli se adekvátně podle očekávání snaží táhnout tým obránce Pronger a útočník Peca. Pravděpodobně dnes nenastoupí útočník Moreau.

Detroit soupeře zatím vždy přestřílel, ale na góly spotřeboval až příliš mnoho pokusů. Legace to v takovém případě se svými prozatím průměrnými výkony v brance nemá lehké. Mužstvo je zdravotně kompletní a do Kanady se s ním dnes alespoň jako psychická podpora vydává i obránce Fischer.

Bookmakeři BetAndWin i dnes favorizují Detroit. Vypsali na něj kurs 1,95, přestože na ledě Edmontonu vyhrál v normální hrací době jediné z minulých třinácti utkání. Domácí se jistě znovu budou snažit udržet celý zápas dlouho nerozhodnutý. Dnes si lze na Edmonton vsadit v kursu 2.9.

Reklama