Hlavní obsah

Barcelona a Milán se poperou o finále Ligy mistrů

Přepsat dějiny mohou fotbalisté Barcelony, pokud dnes dokáží postoupit přes AC Milán do finále Ligy mistrů. Jestli na Nou Campu neprohrají, stanou se po padesáti letech prvním týmem, který milánský tým dokázal vyřadit v semifinále slavné soutěže.

Článek

A nejen to. Fanoušci klubu stále mají v paměti finále z roku 1994, kdy AC Milán deklasoval katalánské mužstvo 4:0. Po dvanácti letech konečně může přijít pomsta, a Barcelona k ní má blízko. Před týdnem totiž na stadionu San Siro zvítězili 1:0 a dnes jim stačí k postupu remíza. Navíc se jim dnes vrací do sestavy Deco, který nesměl v prvním utkání nastoupit. Záložník španělského týmu ale zatím předčasně nejásá. "Možná nás čeká ještě těžší zápas než na jejich hřišti," nepodceňuje šestinásobný nejlepší tým Evropy. "Musíme se soustředit na 100 procent, jestli chceme postoupit," dodal. Na rozdíl od svého dnešního soupeře ale mohli hráči trenéra Rijkaarda odpočívat; jejich víkendový zápas proti Seville totiž překazilo špatné počasí. Odpočinek přišel obzvlášť vhod Ronaldinhovi, kterého trápily bolesti svalů, Messi a Oleguer se dnes ale na trávníku neobjeví, stejně jako švédský útočník Larsson.

Zatímco hráči Barcelony měli přes víkend volno, AC si přepych v podobě šetření hráčů nemohl dovolit. Kdyby v Messině nezvítězil, ztratil by cenné body na Juventus, který si v čele Série A drží těsný náskok. A to se trenérovi Ancelottimu vymstilo. Během první půlhodiny musel vystřídat tři hráče - ze hřiště museli kvůli zraněním obránce Nesta, Kaká a poté i Ambrosini, který vystřídal Brazilce. Po utkání navíc museli ošetřovat Cafúa a Ševčenka. Pokud Nestovi zranění nedovolí dnes nastoupit, dostane se do sestavy Jaap Stam, který se s Kaladzem pokusí brzdit útoky domácích. Hrát by ovšem měl Filippo Inzaghi, který v prvním zápase chyběl kvůli viróze.

Barcelona bývá na Nou Campu téměř k neporažení a i dnes je podle bookmakerů favoritem, na kterého společnost Betandwin vypsala kurs 1.80. Věříte, že zkušení hráči Milána dokáží katalánskému klubu oplatit domácí porážku a vynutit si alespoň prodloužení? Pak si vsaďte na výhru hostů, kurs je 4.15. Vsadit si ale můžete třeba i na počet žlutých karet nebo počet ofsajdů a pokud vám ani to nestačí, počkejte si do 20.45 a potom si vsaďte live.

Reklama