Hlavní obsah

Colorado může Dallas přitlačit k ledu

, 26. dubna 2006

Dnešní pokračování prvního kola play off NHL nabídne druhou čtveřici třetích zápasů. Zajímavé na nich je to, že ve všech těchto sériích zatím dokázal zvítězit vždy jenom jeden ze soupeřících týmů. Ve dvou z nich zatím domácí prostředí nebylo výhodou. V západní konferenci se tento fakt týká Dallasu.

Foto: archiv

Milan Hejduk

Článek

Colorado prošlo do play off z nezvykle nízké pozice a s jistými problémy v kádru. Do konce sezóny si už nezahraje střelecký objev klubu Svatoš. V útoku chybí i zkušenost Konowalchuka a tvrdost Maye. Do branky nastoupil Theodore, který za klub odehrál během dlouhodobé části sezóny minimum utkání.

Dallas problémy podobného druhu řešit nemusel. V prvním utkání ovšem přišel o dvougólové vedení a nechal se na vlastním ledě nečekaně jasně přestřílet. Ve druhém zápase vývoj utkání sice otočil, ale neudržel jeho kormidlo ve správném směru a prohrál v prodloužení. Série se zatím nevede brankáři na žádné straně, ale Turco z Dallasu již teď musí na rozdíl od svého protějšku odrážet poznámky, že nedokáže úspěšně zasáhnout v momentě, kdy to tým potřebuje nejvíce.

Bookmakeři BetAndWin se spoléhají na domácí prostředí. Na Colorado vypsali kurs 2,1. Dallas však během sezóny patřil mezi nejúspěšnější týmy na cizích kluzištích. Dnes si na něj lze vsadit v kursu 2,6.

Reklama