Hlavní obsah

Arsenal se chce přiblížit Tottenhamu

Letošní sezona anglické Premier League je prakticky u konce. Poslední kola odpověděla na všechny důležité otázky - s jedinou výjimkou. Tou je souboj Arsenalu a Tottenhamu o volné místo v Lize mistrů. O tom může, ale také vůbec nemusí, napovědět dnešní zápas Arsenalu s Manchesterem City.

Článek

Optickou výhodu má těsně před koncem nejvyšší anglické fotbalové soutěže Tottenham, který má čtyři body náskok na svého městského rivala. I když dnes Arsenal - který má zápas k dobru - zvítězí, bude jen na Tottenhamu, jestli si udrží čtvrté místo. Ve skutečnosti má ale všechno ve svých rukou Arsenal. Pokud totiž ve finále Ligy mistrů porazí Barcelonu, dostanou se do příštího ročníku prestižní soutěže na úkor Tottenhamu, na který zbyde Pohár UEFA. Loni sice Liverpool dostal možnost zahrát si jako obhájce trofeje v Lize mistrů, i když v Premier League skončil pátý. Anglie dostala výjimku a mohlo za ni hrát pět týmů, UEFA ovšem naznačila, že v budoucnosti s tím už Anglie počítat nemá. Arsenal má samozřejmě ještě možnost vybojovat si Ligu mistrů v domácí soutěži. Pokud na to ale chce pomýšlet, musel by dnes v Manchesteru zvítězit a doufat, že Tottenham v posledním kole nevyhraje. Osudným se jim stal domácí zápas s Hotspurs, který odehráli před dvěma týdny; přestože měl Arsenal výhodu domácího prostředí, dokázal s Tottenhamem jen remizovat 1:1. O víkendu si potom ale spravil chuť po výhře 3:0 v Sunderlandu. Do finále Ligy mistrů zbývají dva týdny, trenér Wenger tak dnes nemusí své hráče šetřit. Bude si ovšem muset poradit bez Diabyho, který je se zlomeným kotníkem mimo hru na několik měsíců, a několika hráči, kteří chybějí už delší dobu. Na lavičce dnes možná zůstane Bergkamp a Clichy, zato by se do sestavy měli vrátit Gilberto, Ljundberg, Reyes a Hleb.

Domácí tým jako jeden z mnoha dohrává sezonu jen z povinnosti. Manchester City na letošní ročník nebude zřejmě vzpomínat nijak v dobrém; momentálně jsou na patnáctém místě. V případě vítězství si ale po dnešku mohou o dvě příčky polepšit a navíc odehrají poslední letošní zápas před svými diváky, což by je mělo motivovat. K tomu, aby porazili Arsenal, ale musejí předvést lepší výkon, než kterými se prezentují od začátku března. Z posledních osmi utkání jich domácí prohráli sedm, jediné vítězství vybojovali před deseti dny na hřišti Aston Villy.

Manchester City neporazil svého dnešního soupeře už 15 let a podle bookmakerů by se jejich černá série měla prodloužit. Na hostující Arsenal totiž společnosti Betandwin vypsala poměrně nízký kurs 1.60. Věříte, že v posledním utkání na svém stadionu vybojují domácí alespoň bod? Pak si vsaďte neprohru Manchesteru, kurs je 2.09. A jestli jste se ještě nerozhodli, nic se neděje. Můžete si počkat do 20.45 a potom začít sázet live.

Reklama