Hlavní obsah

Texaské týmy čeká první souboj

Dvě nejlepší mužstva Západní konference NBA na sebe narazí ve druhém kole play off. Výhodu domácího prostředí bude mít dnes San Antonio, které mělo v základní části lepší bilanci než Dallas. Podaří se mu ji v texaském derby využít?

Článek

Neúprosný systém play off proti sobě poslal už ve druhém kole týmy, které dokázaly v základní části vyhrát alespoň 60 zápasů. To se kromě nich podařilo jen Detroitu; San Antonio i Dallas jsou bohužel ve stejné divizi, proto jeden z nich zůstane před branami finále Západní konference. Je to teprve potřetí v historii, co tak úspěšná mužstva na sebe narazí tak brzy.

San Antonio odehraje dnešní utkání 36 hodin poté, co v Sacramentu rozhodlo o svém postupu. Spurs si protáhli sérii s Kings na šest zápasů, v pátek ji ovšem rázně utnul jednoznačným vítězstvím 105-83. Otázkou je, jestli před náročnými zápasy s Dallasem nevydali příliš mnoho energie. "Můžete jít do série příliš unavený nebo příliš odpočatý. Nevím, co z toho je lepší," prohlásil trenér domácích Greg Popovich. "Myslím, že Dallas nehrál déle, než by si Avery přál," dodal.

Trenér Dallasu Avery Johnson - Popovichův blízký kamarád - a jeho svěřenci zvládl první kolo play off na jedničku. Mavericks nezaváhali ani v jednom utkání proti slušnému Memphisu a vyhráli 4:0 na zápasy. Poslední zápas odehráli téměř před týdnem, určitě proto nemají problémy s odpočinkem, na druhou stranu je možné, že vyšli ze zápasového rytmu. Na rozdíl od dřívějších let se Dallas letos spoléhá hodně na defenzivu, kterou mu vštípil kouč Johnson, sám mimochodem bývalý hráč San Antonia, kde hrál pod svým protějškem Popovichem. Díky vynikající obraně dostali od Memphisu jen jednou přes 90 bodů. Hráči Dallasu se ale nechtějí nechat ukolébat snadným postupem nad Grizzlíes. "Ještě jsme nic nedokázali," prohlásila hvězda Dallasu Dirk Nowitzki. "Naším cílem je stát se šampionem. První kolo nic neznamená, pokud ve druhém prohrajeme," dodal německý hráč.

Jeho mužstvo má letos se San Antoniem naprosto vyrovnanou bilanci. Na začátku sezony Dallas doma zvítězil jednoznačně 103-84, o měsíc později se ale před San Antoniem musel sklonit po porážce 90-92. Mavericks prohráli na začátku března i další zápas, tentokrát na palubovce San Antonia, 89-98, za měsíc jim to ale Mavericks na stejném místě oplatili a zvítězili 92-86. Bookmakeři dnes favorizují domácí San Antonio, na které vypsali kurs 1.46 a handicap 5 bodů. Věříte, že dnes zvítězí odpočatý Dallas? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 2.75.

Reklama