Hlavní obsah

Manchester si chce pojistit přímou účast v Lize mistrů

Konečné druhé místo v tabulce Premier League si dnes mohou pojistit fotbalisté Manchesteru United. Pokud dnes na Old Trafford porazí Charlton, budou mít zajištěnou přímou účast v Lize mistrů a na Liverpool zbyde třetí předkolo.

Článek

Manchester tak má vše ve svých rukou. Před dnešním utkáním ale trenéra domácích Fergusona trápí dvě věci. První z nich je ztráta formy; United vyhráli jediný zápas z posledních čtyř, byť na půdě silného Tottenhamu. Prohra v Londýně s Chelsea je ještě omluvitelná, ale dvě domácí remízy s Middlesbrough a hlavně posledním Sunderlandem nejsou pro Manchester příliš lichotivé. A co hůř, ani v jednom z obou zápasů nedokázal tým s druhým nejlepším útokem ligy dát gól. Druhou Fergusonovou starostí je zdravotní stav Waynea Rooneyho. Anglický reprezentant si v utkání s Chelsea zlomil nohu a nejen, že letos už Manchesteru nepomůže, navíc si možná ani nezahraje na mistrovství světa. Domácí se tak budou muset spolehnout, že ostatní útočníci dnes protrhnou střeleckou smůlu. Brankář United Edwin van der Sar doufá, že jim proti Charltonu pomohou i fanoušci. "Potřebujeme, aby za námi stáli jako vždycky a pomohli nám přenést se přes prohru s Chelsea a remízu s Middlesbrough," řekl nizozemský gólman. "Je to důležité pro klub i pro hráče; nebylo by příjemné hrát kvalifikační kolo krátce po mistrovství světa," dodal.

Naštěstí pro Manchester dnes na jeho hřiště přijede tým, který je na tom ještě hůř. Charlton prohrál tři z posledních čtyř zápasů, dnes mu už o nic nejde a hraje jen o čest a navíc se mu vůbec nedaří venku; poslední vítězství na hřišti protivníka zaznamenal na konci listopadu, kdy si odvezl výhru z Portsmouthu. Fergusonovým svěřencům se proti dnešnímu soupeři výjimečně daří. Od roku 2000, kdy se Charlton vrátil do Premier League, spolu oba týmy odehrály jedenáct zápasů, ve kterých Manchester devětkrát zvítězil a dvakrát remizoval. Dnes nemá Charlton v utkání se slavnějším klubem žádné velké ambice. "Řekl jsem hráčům, že se jim často nestane, že nastoupí na Old Trafford před 70.000 diváků a nejsou pod tlakem," řekl trenér hostů Alan Curbishley, který tímto zápasem končí po patnácti letech své působení v Charltonu. "Nemůže se stát nic horšího, než že spadneme o jedno místo. Sunderland a Middlesbrough každému ukázaly, jak je možné získat tam bod. Dlužíme to Liverpoolu, nastoupit a vydat ze sebe to nejlepší, což také uděláme," prohlásil optimisticky Curbishley.

Na svém stadionu je Manchester pochopitelně favoritem utkání, na kterého společnost Betandwin vypsala nízký kurs 1.20. Věříte, že dnes může Manchester ztratit domácí body potřetí za sebou? Pak si vsaďte neprohru Charltonu v kursu 3.77.

Reklama