Hlavní obsah

Cleveland chce odčinit úvodní debakl

Zapomenout na předchozí utkání s Detroitem určitě chtějí Kavalíři z Clevelandu. Tým LeBrona Jamese prohrává v sérii druhého kola play off 0:1 na zápasy po zdrcující porážce 86-113; podaří se mu dnes na půdě silného protivníka srovnat stav?

Článek

I kdyby v semifinále Východní konference Cleveland Detroitu nakonec podlehl, je pro něj letošní sezona úspěšná. Poté, co loni nezvládli Kavalíři konec základní části a do vyřazovacích bojů se vůbec nedostali, se jim to nyní povedlo. Navíc neskončili v prvním kole, ale po vyrovnaném průběhu postoupili přes Washington. Předloňský vítěz NBA ale, zdá se, bude nad jejich síly. Detroit má díky svým výkonům v základní části výhodu domácího prostředí, na které se Pistons mohou spolehnout; v play off zatím vyhráli všechny čtyři zápasy na své palubovce a své soupeře poráželi v průměru o více než dvacet bodů.

Kavalíři věděli, jak silný soupeř je čeká, přesto jim to ale nebylo platné. Zatímco sami v útoku příliš nezazářili, naprosto selhali v obraně, která nechala Pistons nastřílet neuvěřitelných patnáct trojek. Zápas byl v podstatě rozhodnut už po poločase; zvlášť druhou čtvrtinu, ve které Detroit nasázel svému protivníkovi 43 bodů, si svěřenci trenéra Browna za rámeček nedají. Za výsledek tak Cleveland může být ještě rád, ke konci zápasu už se domácí nikam nehnali a poslali na hřiště náhradníky. Mike Brown podle svých slov analyzoval utkání se svými asistenty pět hodin, obzvlášť trojkové pokusy Detroitu v prvním poločase. "Musíme jim víc ztížit střelbu, i když se jim několikrát povedlo trefit se z těžkých pozic," ocenil soupeře Brown. "Musíme odvést lepší práci a doufat, že jim tam střely nebudou padat tak, jako minule," dodal.

Na svém hřišti, kde letos prohrál pouhé čtyři zápasy, je dnes Detroit znovu favoritem, na kterého společnost Betandwin vypsala nízký kurs 1.09. Myslíte si, že Cleveland dnes může favorita zaskočit? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 7.55. A pokud vám to nestačí, můžete si vsadit například na to, kolik dá který hráč bodů.

Reklama