Hlavní obsah

Repríza olympijského čtvrtfinále

, 10. května 2006

V šestém dni se uzavře první fáze hokejového turnaje. Svoji definitivní podobu získá osmifinálová skupina F. Ve skupině B se dnes večer utkají dva týmy, které již mají jistý postup do další fáze. Vzhledem k dosavadnímu zajímavému vývoji skupiny C ovšem obě mužstva budou chtít bodovat i dnes.

Článek

Švédsko si při své cestě za olympijským zlatem v únoru nezískalo příliš sympatizantů pro své účelové jednání. Trenér před posledním utkáním v základní skupině dal totiž jasně najevo, že si do čtvrtfinále vybral soupeře, se kterým se jeho tým utká i dnes. Švédský tým již doplnili hráči z Detroitu, který nečekaně rychle vypadl z play off NHL. Vůči olympiádě tak chybí citelně snad jen útočné trio Sundin, Forsgerg, Modin a obránce Lidström.

Švýcarsko nadále sází stejně jako před třemi měsíci na úpěnlivou defenzívu. Dirigováno z branky Aebischerem získalo zatím dvě těsná vítězství nad outsidery skupiny. O mnoho větší aktivitu vzhledem ke kvalitě soupeře od nich zřejmě nelze očekávat ani dnes. Švýcaři však vědí, že by se jim zisk alespoň jednoho bodu velmi hodil pro dobrou výchozí pozici v osmifinálové skupině.

Bookmakeři BetAndWin ale očekávají, že s plným počtem bodů se do další fáze turnaje přesune Švédsko. Vypsali na něj kurs 1,2. Švýcarsko by se v případě prohry mohlo dostat v osmifinálové skupině naopak do určitých nesnází. Na to, že dnes získá alespoň vytoužený bod, si lze vsadit v kursu 4,0.

Reklama