Hlavní obsah

Juventus čeká nejdůležitější zápas sezony

Jediný bod dělí turínský Juventus od zisku titulu v italské Sérii A. K poslednímu zápasu jedou na hřiště Regginy a pokud zde alespoň remizují, mohou ve městě Fiatů propuknout oslavy.

Článek

Juventus si konec letošní sezony sám zkomplikoval. Tým Pavla Nedvěda, který nejvyšší italské soutěži jednoznačně vévodil, remizoval na přelomu března a dubna v pěti utkáních za sebou, mimo jiné i dvakrát doma. Ztratil tak spoustu bodů a dovolil AC Milán, aby se mu přiblížil na dosah. Pohromu ale stihli svěřenci trenéra Capella odvrátit; na konci dubna zvítězili 3:0 v Sieně a v posledním utkání vydřeli doma výhru nad Palermem 2:1. Vše tak nyní mají ve svých rukou - pokud prohrají a Milán doma porazí AS Řím, bude mistrem milánský klub, protože má lepší vzájemné zápasy. Jestliže ale dnes Juventus získá alespoň jeden bod, nemůže ho už AC dohnat. Otázkou je, jak se hráči Staré dámy vypořádají s aférou, která nedávno v Sérii A vypukla. Manažery několika velkých klubů - včetně Juventusu - odposlouchávala policie, která zjistila, že v minulosti ovlivňovali nasazování rozhodčích; v důsledku toho vedení Juventusu rezignovalo.

Juventus se dnes navíc utká se soupeřem, se kterým měl v posledních soubojích problémy. V letošní sezoně je na svém stadionu, kde neprohráli jediný zápas, porazili jen těsně 1:0 a loni na hřišti Regginy prohráli 1:2. Nejen fanoušci Regginy, ale i milánští příznivci doufají, že "domácí" budou schopni tento výsledek zopakovat. Slovo "domácí" se dnes jinak než s uvozovkami psát nemůže; souboj s Juventusem se totiž odehraje na neutrální půdě v Bari poté, co vedení soutěže potrestalo Regginu za chování jejích fanoušků v derby proti Messině. "Mrzí nás, že poslední zápas nebudeme hrát doma," prohlásil záložník Regginy Cozza. "I tak ale doufáme, že dorazí hodně fanoušků, kteří nás budou povzbuzovat," řekl hráč týmu, který letos získal o 47 bodů méně, než jeho dnešní soupeř.

V dnešním utkání je podle očekávání velkým favoritem Juventus, na který bookmakeři vypsali kurs 1.35. Věříte, že se dnes Regginy vyhecuje a slavnému protivníkovi sebere body? Pak si vsaďte na její neprohru v kursu 2.81. A jestli jste se dosud nerozhodli, počkejte si a od 15.30 můžete začít sázet live.

Reklama