Hlavní obsah

Detroit chce doma složit úspěšný reparát

Nešťastně vkročili do finále Východní konference NBA basketbalisté Detroitu. Jeden z hlavních kandidátů na titul prohrál v prvním utkání s Miami a pokud se nechce dostat do problémů, měl by dnes sérii vyrovnat.

Článek

Hráči Miami totiž mají na rozdíl od Pistons dost sil, které stihli načerpat během týdenního odpočinku po sérii s New Jersey. Heat se s nejlepším týmem Atlantické divize příliš nepáral a porazil ho 4:1 na zápasy. Formu neztratil ani poté. V prvním utkání porazil tým trenéra Rileyho Detroit na jeho palubovce 91-86; proti týmu s vynikající obranou proměnil přes padesát procent střel z pole. Největší měrou se o to znovu zasloužil rozehrávač Dwyane Wade, k němuž se navíc přidali další spoluhráči, z nichž čtyři měli na svém kontě dvouciferný počet bodů.

Detroitu se předevčírem v útoku příliš nedařilo, zvlášť úspěšnost trojek měli Flipa Saunderse mizernou. Jednou z možných příčin je právě únava z nečenaně dlouhé série proti Clevelandu; Detroit dokonce prohrával už 2:3 na zápasy a měl co dělat, aby vůbec postoupil. První prohra je ale podle jejich slov nestraší. "Nebojíme se," řekl po utkání Rasheed Wallace, který proměnil tři z deseti pokusů z pole. "Nebudeme takhle hrát navždy," dodalo domácí křídlo.

Ani po první prohře nepřestali bookmakeři věřit domácím, na které dnes vypsali nízký kurs 1.30 a vysoký handicap 6.5 bodu. Myslíte si, že se Miami dokáže vrátit domů za stavu 2:0 na zápasy? Pak si vsaďte na hosty v kursu 3,50.

Reklama