Hlavní obsah

Trenér Španělů chce dnes pilovat taktiku

Jedna z posledních prověrek před mistrovstvím světa v Německu čeká španělské fotbalisty. Jihoevropané dnes večer v Albacete přivítají tým Ruska.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Jedním z hlavních úkolů domácích je podle jejich trenéra Aragonese vypilovat taktiku před nadcházejícím fotbalovým svátkem. Podle španělského kouče každý z jeho hráčů udělal na posledním tréninku minimálně jednu chybu. "Musíme s tím něco dělat, protože máme málo času," řekl na tiskové konferenci Aragones, který proti Rusku vyzkouší několik taktických variant. "Tento přátelský zápas nám ukáže, jak umíme hrát jako tým. A také uvidíme, jak hraje protivník podobný Ukrajině," řekl v narážce na první utkání, které Španělsko v Německu čeká. "Bude to pro nás test a uspět v něm bude důležité," uzavřel Aragones, který dnes nemůže počítat s obráncem Salgadem, jenž se zranil během úterního tréninku.

Dnešní soupeř Španělska je jedním z mnoha, kteří si možnost hrát na mistrovství světa nevybojovali; Rusko skončilo ve své skupině až třetí za Portugalskem a Slovenskem. Španělsko je druhým silným protivníkem v řadě, na které ruský výběr narazí. V předchozím přátelském utkání nestačili doma Rusové na Brazílii, se kterou prohráli 0:1. Zápas proti Španělsku je poslední, který hosté odehrají pod Alexandrem Borodjukem; v dalších utkáních už je Guus Hiddink, současný kouč Austrálie, který podepsal dvouletou smlouvu s ruským fotbalovým svazem.

Není překvapením, že favoritem dnešního duelu je podle bookmakerů domácí tým; společnost Betandwin vypsala na Španělsko kurs 1.50. Myslíte si, že si dnes Rusové alespoň trochu spraví chuť po neúspěšné kvalifikaci? Pak si vsaďte na jejich neprohru, kurs je 2.24.

Reklama