Hlavní obsah

Uhájí Phoenix domácí palubovku?

S jedním vítězstvím v kapse se basketbalisté Phoenixu vracejí z Dallasu domů. Na své palubovce dnes odehrají proti Mavericks třetí zápas, který je může posunout blíže postupu do finále play off.

Článek

Souboj dvou nejlepších týmů Západu začal lépe pro Phoenix, který si hned na úvod připsal v divoké přestřelce se silným Dallasem výhru 121-118. Zápas ale pro ně nebyl příliš šťastný; ve čtvrté čtvrtině se zranil ostrostřelec Raja Bell, který nemohl k dalšímu utkání nastoupit a který by měl chybět i dnes.

Ve druhém zápase Dallas zlepšil obranu a ačkoli se Phoenixu dařila střelba z větší vzdálenosti, zvítězili domácí i díky 25 bodům z trestných hodů. Jako obvykle byl nejlepším hráčem v dresu Mavericks Dirk Nowitzki, který si ke 30 bodům připsal 14 doskočených míčů a šest asistencí. Dařilo se ale i Joshi Howardosi, jehož start byl nejistý; hráč, který prožívá nejlepší sezonu v kariéře, nastřílel Phoenixu 29 bodů. Hosté, kteří nedisponují tak širokým kádrem jako Dalals, odehráli celý zápas v sedmi lidech; kromě tradičních opor Nashe a Mariona se utkání povedlo univerzálnímu Francouzi Diawovi, který dal 25 bodů, doskočil 10 míčů a šestkrát asistoval.

V Arizoně je podle bookmakerů mírným favoritem domácí tým, na který společnost Betandwin vypsala kurs 1.80 a handicap 1.5 bodu. Myslíte si, že Dallas dnes strhne vedení v sérii na svou stranu? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.05.

Reklama