Hlavní obsah

Berdycha čeká na úvod Lopez

Eurotip.cz

S myšlenkou na pomstu za Davisův pohár nastoupí český tenista Tomáš Berdych k prvnímu utkání na letošním French Open. Soupeřem mu totiž bude Španěl Lopez, který ho před dvěma lety v týmové soutěži porazil.

Článek

Berdych, který je v Paříži dvacátým nasazeným hráčem, odehrál jediný zápas proti Lopezovi v roce 2004. Na koberci tehdy na Španěla nestačil a prohrál 4-6 7-6 3-6 2-6. K odvetě za tuto porážku si nemohl vybrat lepší dobu. Před druhým grandslamovým turnajem roku totiž chytil vynikající formu; v Dusseldorfu na Světovém poháru odehrál tři zápasy - proti Volandrimu, Nalbandianovi a domácímu Kieferovi - a všechny tři vyhrál.

Jeho dnešní soupeř si o takových výsledcích může nechat jenom zdát. Feliciano Lopez se od Australian Open nedostal ani jednou přes druhé kolo; na antuce letos odehrál osm zápasů, z nichž šest prohrál. V Dusseldorfu, kde také startoval, na druhou stranu potrápil Ančiče, který letos na antuce předvádí daleko lepší tenis než v minulosti.

I přes předešlý vzájemný zápas je dnes podle bookmakerů velkým favoritem český tenista, na kterého společnost Betandwin vypsala nízký kurs 1.22. Věříte, že dnes Španěl porazí Berdycha podruhé za sebou? Pak si vsaďte na outsidera, kurs je 3.43.

Reklama