Hlavní obsah

Štěpánka čeká veterán Sanguinetti

Na starého známého narazí Radek Štěpánek ve druhém kole French Open. Český tenista hrál proti Italu Sanguinettimu už třikrát; vylepší si dnes bilanci na 4:0?

Článek

Všechny tři souboje se odehrály v roce 2004 a ve všech se radoval český hráč, ačkoli Sanguinetti pokaždé tvrdě bojoval. Na Australian Open dokonce Štěpánek prohrával 0-2 na sety, přesto nakonec dokázal průběh zápasu zvrátit a zvítězit. Na travnatém povrchu v Queen's znovu začal lépe Ital, který ale znovu nedokázal vedení udržet a prohrál 6-4 4-6 3-4. Set potom sebral Štěpákovi i na koberci v Paříži, kde se ale před Čechem musel znovu sklonit po třísetové bitvě.

Letošní antukovou sezonu nezačal čtyřiatřicetiletý Sanguinetti zrovna šťastně. Od porážky Gabašviliho prohrál čtyři utkání za sebou, byť například Nieminenovi v Hamburku vzdoroval. Vydařil sem mu až Světový pohár v Dusseldorfu, kde sice hladce prohrál s Acasusem, zato porazil Vika a domácího Kohlschreibera. V úvodním kole French Open prohrál s krajanem Braccialim první sadu, ve druhé ale pro sebe získal tie-break a následně i další dva sety.

Radkovi Štěpánkovi se letos na antuce daří o poznání lépe. Od Monte Carla se vždy dostal alespoň do třetího kola a pokaždé ho vyřadil těžký soupeř; jednou to byl Švýcar Federer a dvakrát Španěl Robredo, proti kterému si Štěpánek "vylepšil" bilanci na 0:4. Naposledy ho Robredo porazil ve finále turnaje v Hamburku, kde Štěpánek porazil například Argentince Acasusa ve dvou setech. Svou formu z Hamburku si, zdá se, Štěpánek přivezl i do Paříže; v prvním kole si totiž hladce ve třech setech poradil s domácím Llodrou.

Podle bookmakerů je jasným favoritem utkání Štěpánek, na kterého společnost Betandwin vypsal nízký kurs 1.08. Myslíte si, že se Sanguinetti nevzdá bez boje a českého tenistu znovu potrápí? Potom si vsaďte, že zápas skončí ve čtyřech nebo pěti setech s kursy 2.50, respektive 5.00. A pokud věříte tomu, že Ital Štěpánka porazí, můžete si vsadit na jeho výhru, kurs je 5.40.

Reklama