Hlavní obsah

Rozuzlení finále východní konference

, 1. června 2006

Teprve druhá z dosud započatých čtrnácti sérií play off NHL dospěla do bodu, z něhož již není návratu. V sérií hrané na čtyři vítězné zápasy se odehraje sedmý rozhodující duel. Poprvé se tak v letošním play off stane na východě. Oba týmy čeká celkově již osmnáctý zápas.

Foto: Carolina Hurricanes

Útočník Caroliny Hurricanes Josef Vašíček

Článek

V domácím prostředí nastoupí Carolina, která v něm hrála v dlouhodobé části sezóny v rámci celé ligy prim. Ovšem v play off již před svým publikem nehraje zdaleka tak jistě, v první sérii dokonce před ním musela měnit gólmany. Další dvě střídání brankářů přímo na ledě absolvovala Carolina během probíhající série. Minulý zápas ovšem odchytal docela s jistotou mladší Ward.

Buffalo problémy s gólmany neřeší. Přestože v play off již několikrát obdrželo na první pohled poměrně dosti branek, pozice Millera je neotřesitelná. Horší je situace mezi hráči v poli, kde stále řádí zranění. Kromě již dlouhodoběji chybějících opět minulý zápas nedohrál obránce Numminen. Buffalo si přesto dokázalo dát pozor na zbytečná vyloučení a teprve podruhé v této sérii při oslabení neinkasovalo.

Bookmakeři BetAndWin očekávají, že dnes to bude jinak. Favorizují domácí celek, který v první polovině série tahal za kratší provaz, ale dnes na jeho výhru v normální hrací době vypsali kurs 2,00. Hosté z Buffala zatím nicméně vždy postoupili dále po výhře na ledě soupeře. Vsadit si na jejich postup lze v kursu 2,37.

Reklama