Hlavní obsah

Hewitt se chystá potrápit Nadala

Nejtěžšího možného soupeře dostal ve čtvrtfinále French Open Lleyton Hewitt. Turnajový pavouk mu přiřkl Španěla Nadala, který táhne šňůru 56 vítězných zápasů na antuce v řadě.

Článek

Nastoupit proti soupeři s takovou bilancí znamená jít na kurt v roli outsidera. Australan má ale proti světové dvojce vynikající bilanci: s Nadalem se dosud utkal třikrát a pokaždé zvítězil. Dvě vítězství si připsal v roce 2004 a loni dotáhl do úspěšného konce také pětisetovou bitvu na Australian Open. Všech výher ale Hewitt dosáhl na tvrdém povrchu; porazit Nadala na jeho nejsilnějším povrchu znamená předvést výjimečný výkon. Pařížským turnajem, do kterého vstupoval po zranění kotníku, zatím Australan prochází bez problémů. Jediný set mu hned v prvním kole sebral Jan Hernych, ve druhém kole už si Hewitt lehce poradil s domácím Montcourtem a ve třech setech potom porazil i Slováka Hrbatého.

Podobně lehce prošel prvními dvěma koly také Nadal. V prvním kole povolil Švédovi Soderlingovi pouhých osm gamů a ještě o hru méně na něj poté uhrál Američan Kevin Kim. Nadalův třetí zápas v Paříži byl ovšem velmi dramatický. Proti antukové jedničce nastoupil domácí Mathieu, který nehodlal prodat kůži lacino. Jenom první set trval přes hodinu a půl a na jeho konci se radoval Francouz. Ke konci třetí sady najednou Nadal přestal hrát a přivolal si lékařskou pomoc; v krku mu totiž zůstal kus banánu, kterým se začal dusit. "Začal jsem se trochu bát," řekl po utkání Nadal. "Nechtěl jsem přestat hrát uprostřed zápasu, nevypadalo by to moc dobře. Potom jsem prohrál bod a začal jsem se víc starat o krk než o tenis," popsal situaci Španěl. Nadal nakonec zvítězil ve čtyřech setech po bitvě, která trvala bez sedmi minut pět hodin.

I přes Hewittovu kladnou bilanci a náročný Španělův zápas je dnes podle bookmakerů jasným favoritem Nadal, na kterého vypsali kurs 1.09. Pokud věříte Hewittovi, vsaďte si ho v kursu 5.14. Vsadit si ale můžete také na to, kolik který hráčů uhraje her, nebo na přesný poměr setů.

Reklama