Hlavní obsah

Španěly a Chorvaty čeká generálka před mistrovstvím

Poslední šanci na vyladění formy před mistrovstvím světa mají fotbalisté Španělska a Chorvatska. Dva účastníci šampionátu se dnes v Ženevě utkají v posledním přátelském utkání před odjezdem do Německa.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Španělský trenér musí před úvodním utkáním šampionátu proti Ukrajině udělat dvě důležitá rozhodnutí. Prvním z nich je sestavit správně zálohu; Luis Aragones má možnost dát důvěru defenzivní dvojici Albelda-Senna, nebo poslat na trávník takové hráče, jako jsou Alonso, Xavi nebo Iniesta. Druhý otazník visí nad útočníkem Arsenalu Reyesem. Výborně hrající střelec si svými výkony místo v sestavě zaslouží, v útoku už ale Španělé mají trojici Raúl-Fernando Torres-David Villa. Je možné, že Aragones dnes pošle na trávník své svěřence v rozestavení 4-4-2 s Reyesem a Joaquinem v sestavě; už proti Chorvatsku zřejmě nastoupí uzdravený obránce Michel Salgado, volno by ale měl mít brankář Casillas, který bude odpočívat.

Aragonesův protějším Kranjcar v posledních dnech jedno důležité rozhodnutí udělal. Na šampionátu, který Chorvatsko zahájí utkáním proti Brazílii, bude brankářskou jedničkou Stipe Pletikosa. Gólman Hajduku Split dostal přednost před brankářem Brugg Butinou a už dnes může dokázat, že si trenérovu důvěru zaslouží. "Prvních šedesát minut budeme proti Španělsku hrát se stejnou sestavou, se kterou nastoupíme proti Brazílii," řekl před utkáním Kranjcar, který s přípravou zatím nemůže být příliš spokojen - před dvěma týdny sice Chorvaté porazili 4:1 Rakousko, potom ale doma jen remizovali 2:2 s Íránem a v sobotu prohráli 0:1 s Polskem.

Přestože španělský trenér nechá několik hráčů na lavičce, je dnes jeho tým podle bookmakerů favoritem; společnost Betandwin vypsala na Španěly kurs 1.90. Myslíte si, že Chorvaté vybojují přinejmenším remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru s kursem 1.71. A jestli se nemůžete rozhodnout, počkejte si do výkopu ve 21.00 a potom začněte sázet live.

Reklama