Hlavní obsah

Angola si odbyde premiéru

Bývalého kolonizátora Angoly přisoudil africké zemi los letošního mistrovství světa. V Kolíně nad Rýnem se dnes Angolané utkají s Portugalskem.

Článek

"Je to opravdu neobyčejný zápas. Splnil se nám sen, že budeme poprvé reprezentovat naši zemi na mistrovství světa, a navíc proti Portugalsku," prohlásil útočník Angoly Love. On i jeho spoluhráčí chtějí nad Portugalskem zvítězit, aby chudé zemi přinesli radost, která by jejím obyvatelům pomohla zapomenout na jejich problémy. "Chceme ukázat, že Angola není jen občanská válka a násilí," řekl kapitán Akwá, jehož tým chce stejně jako Senegal před čtyřmi lety zaskočit v úvodním utkání favorita. "Senegal je náš vzor. Skvěle začali a došli až do čtvrtfinále," vrátil se k utkání Senegalu s Francií obránce Marco Abreu.

Portugalsko přijelo do Německa s vizitkou týmu, který neprohrál už čtrnáct zápasů v řadě. Přesto nechce papírového outsidera podcenit. "Nesmíme si myslet, že máme duel už dopředu vyhraný," prohlásil Deco, který obléká dres Barcelony. "Angola bude proti nám bojovat do poslední minuty," řekl kouč Portugalska Scolari. Obě země už se utkaly dvakrát; zatím se pokaždé radovali Portugalci. V souboji, který se odehrál před pěti lety, musel být za stavu 5:1 pro Portugalce v 68. minutě ukončen, neboť Angolanům zbylo na trávníku kvůli čtyřem vyloučením a jednomu zranění pouze šest hráčů. "Tehdy byl soupeř moc agresivní. Teď už se asi nic podobného nestane," řekl portugalský záložník Meira.

Bookmakeři mají podle očekávání za favorita evropský tým, na který vypsali kurs 1.30. Věříte, že Angola při své premiéře dokáže uhrát alespoň bod? Potom si vsaďte na její neprohru, kurs je 3.20. A jestli se nedokážete rozhodnout, počkejte si do výkopu a potom začněte sázet live.

Reklama