Hlavní obsah

Edmonton finále nevzdává

, 12. června 2006

Letošní play off NHL je od samého začátku zajímavé tím, že se v něm odehrála celá řada sérií, které měly vcelku rychlý průběh. Zároveň se ovšem v každém kole našla alespoň jedna série, která se dosti protáhla. Dnešní den napoví, do jaké skupiny se zařadí série poslední. Domácí tým má totiž šanci vyrovnat její stav, zatímco hosté se v případě vítězství notně přiblíží vytouženému poháru.

Foto: Carolina Hurricanes

Útočník Caroliny Hurricanes Josef Vašíček

Článek

Edmonton se vrátil v sobotu na domácí led v nezávidihodné situaci. Poprvé v sérii se ovšem mohl opřít o své publikum a jednu velmi důležitou osobu. Tou byl brankář Markkanen, který na rozdíl od druhého utkání z podobného počtu střel obdržel jediný gól. Jeho spoluhráči soupeře přestříleli a výraznou roli v poli sehráli Hemský se Špačkem, kteří vypracovali oba dva góly domácích. Edmontonu se nedaří v této sérii přesilovky, v nichž má pouhou pětiprocentní úspěšnost.

Carolina je v této činnosti ve finále zatím celkově jasně lepší, ale ani ona v sobotním zápase v početní výhodě neskórovala. Dvakrát za sebou se jí však taková věc zatím v letošním play off nepřihodila. Nadále ji táhně vpřed dosti jistý gólman Ward a zkušení hráči, kterým dominují Brind'Amour a Stillman. Ztratit dvouzápasové vedení by však znamenalo přijít o psychickou výhodu.

Bookmakeři BetAndWin vidí dnešní duel jako poměrně vyrovnaný, ale mírně favorizují domací, za nimiž stojí celá Kanada. Na Edmonton vypsali kurs 2,3. Carolina je však z hlediska posledních let v bojích v play o mnoho zkušenějším celkem. V každé sérii letos dokázala vyhrát alespoň jedno utkání venku a dnes si na ni lze vsadit v kursu 2,45.

Reklama