Hlavní obsah

Ghana se chystá zaskočit Italy

V nepříliš dobré psychické pohodě vstupují do dění na mistrovství světa italští fotbalisté. Squadru azzuru trápí má několik důležitých hráčů zraněných a pronásleduje ji korupční skandál, který propukl v Sérii A propukl na jaře. Dokáží se s tím hráči trenéra Lippiho v utkání proti Ghaně vyrovnat?

Článek

Ačkoli mají Italové za sebou dlouhou šňůru zápasů bez porážky, do dnešního utkání těžko půjdou jako sebevědomí favorité. Kvůli zraněním si budou muset poradit bez Gattussa a Zambrotty, Totti je sice konečně zdravý, ale chybí mu odehrané zápasy. Trojnásobní mistři světa se ale nechtějí na nepřízeň osudu vymlouvat. "Nebrečím nad tím, kteří hráči jsou zranění. Věřím těm, kteří jsou zdraví," prohlásil Lippi, jehož svěřenci narazí také na český tým. Vzhledem ke špatnému výkonu Del Piera v přípravném utkání se dnes bude více spoléhat na útočníka Fiorentiny Toniho, držitele Zlaté kopačky.

Jejich soupeř má vůbec nejmladší mužstvo na šampionátu. V porovnání s italskými veterány, kteří si prošli mnoha důležitými zápasy, jim chybí zkušenosti, což jim ovšem optimismus neubírá. "Jména nic neznamenají. Vzpomeňte si, co udělal před čtyřmi Senegal s Francií," připomněl kapitán Appiah úvodní porážku favorita na minulém mistrovství. "Myslím, že tlak je na Itálii," přisadil si útočník Amoah. "Toto je náš první šampionát, nemáme co ztratit," dodal. Trenér Afričanů Dujkovič ale odmítá, že by se jeho tým přiletěl jen zúčastnit. "Jsme dost silní na to, abychom se dostali až do semifinále," odhalil Srb svoje plány.

I přes jeho prohlášení považují bookmakeři za favorita Italy, na které vypsali kurs 1.50. Věříte, že se Ghaně podaří jako prvnímu africkému týmu v historii Itálii porazit? Potom si vsaďte na jejich vítězství v kursu 7.60. A jestli se nedokážete rozhodnout, zapněte si ve 21.00 televizi a začněte sázet live.

Reklama