Hlavní obsah

Trinidad chce zaskočit Angličany

Souboj obra s trpaslíkem připomíná utkání skupiny B mezi Anglií a Trinidadem a Tobagem. Hráči Albionu mají po nepřesvědčivé výhře nad Paraguají možnost zajistit si dnes postup; jejich kapitán Beckham ale varuje před podceněním soupeře.

Článek

Beckhama dnes na trávníku čeká zvláštní setkání. Po letech bude znovu běhat po stejném trávníku jako jeho bývalý spoluhráč z Manchesteru Dwight York, tentokrát ale budou každý v jiném dresu. "Yorke je už mnoho let mým dobrým přítelem," řekl Beckham. "Není jen skvělý člověk, ale také jeden z nejlepších hráčů. Yorkie byl vždy hrozbou pro obranu soupeře," složil svému bývalému spoluhráči poklonu. Jejich přátelství ale pochopitelně na trávníku nebude hrát žádnou roli. Anglie je sice momentálně ve výhodné pozici, po nepříliš povedeném výkonu proti Paraguayi dnes ale budou chtít ukázat svou sílu. "Chceme nadchnout, chceme dokázat lidem, že dokážeme hrát na stejné úrovni, jako Brazílie, Argentina, Nizozemí nebo Itálie," prohlásil kapitán Angličanů. "Nepochybujte o tom, že jsme toho schopni," dodal. Zároveň ale nechce soupeře - vůbec nejméně lidnatou zemi ze všech účastníků šampionátu - podceňovat. "Trinidad a Tobago bude dobře fyzicky připraven. Výsledek jejich utkání se Švédskem možná některé lidi překvapilo, mě ale ne. Hrají velmi houževnatě," varuje Beckham. Jeho tým se dnes bude zřejmě znovu muset obejít bez Waynea Rooneyho; v útoku se proto bude spoléhat na dvojici Michael Owen - Peter Crouch.

Beckhamova slova o síle Trinidadu jsou možná zbytečná. Yorke a jeho spoluhráči si pozornost vydobyli respekt úvodní remízou 0:0 se Švédskem. 'Bojovníci', kteří hrají většinou v nižších ostrovních soutěžích, se na důležitý zápas těší a z favorizovaného soupeře mají pro strach uděláno. "Bude to významný den pro mě a většinu našeho týmu, která hraje v Anglii," prohlásil Yorke. "Nastoupíme s cílem vyhrát. Víme, že jsme schopni podat výjimečný výkon; doufejme, že se nám bude dařit tak, jako proti Švédům," dodal. Sílu jim dodal i prezident země Maxwell Richards, který si v Německu prodloužil pobyt a bude svědkem dnešního duelu. "Řekl hráčům, že jim vždy věřil, ale po zápase se Švédskem si doopravdy myslí, že proti Anglii mohou uhrát dobrý výsledek," řekl mluvčí tamní fotbalové asociace. Stejného názoru je pochopitelně trenér Trinidadu. "Anglie má skvělé hráče, kteří ale nevyhrávají turnaje. Je to jako s Realem Madrid. Můžete mít nejlepší hráče na světě, ale když nehrají jako tým, pak nezáleží na tom, jestli jsou to hvězdy," prohlásil Beenhakker.

I přes jeho slova je podle bookmakerů jasným favoritem Anglie, na kterou vypsali nízký kurs 1.15; pokud věříte, že Beckham a jeho spoluhráči svého dnešního soupeře rozdrtí, můžete si vsadit výhru Angličanů v handicapu s kursem 1.45. Jestli věříte Trinidadu, vsaďte si jeho neprohru, kurs je 2.70. A pokud vám to nestačí, vyberte si jakoukoli z desítek dalších příležitostí nebo vyzkoušejte live sázení.

Reklama