Hlavní obsah

Srbové si nesmějí dovolit další zaváhání

Jistotu postupu mezi nejlepších šestnáct týmů mistrovství světa mohou mít po dnešku Argentinci. Zastaví Srbové silný útok Jihoameričanů a udrží si tak naději na postup?

Článek

Svěřenci trenéra Pekermana zahájili své účinkování v Německu podle očekávání. Porazili Pobřeží slonoviny 2:1 a už po dnešku mohou zapomenout na poslední šampionát, kde vyhořeli v základní skupině. Jejich dnešní úkol je jasný - znovu zvítězit a pomalu se soustředit na další boje. "Musíme mít za cíl zisk tří bodů," prohlásil Roberto Ayala, kterému se proti Pobřeží slonoviny dařilo. V útoku se dnes Argentinci budou znovu spoléhat na dvojici Saviola-Crespo, která zařídila úvodní výhru Jihoameričanů. Trenér Pekerman ale proti Srbům zřejmě vyrukuje s jinou taktikou, než proti předchozímu soupeři; Ayala si ostatně neodpustil sebekritiku svého týmu, který prý měl problémy s držením míče. Dá se navíc očekávat, že Srbové hru otevřou a budou se i za cenu rizika snažit vstřelit gól. "Myslím, že budou hrát útočněji. Prohráli první zápas, takže ten dnešní budou chtít vyhrát," řekl Julio Cruz.

Hlavní zbraní Srbů v kvalifikaci přitom byla obrana. Balkánci v bojích o šampionát dostali kapitulovali jedinkrát. Jediný gól dostali také v úvodu šampionátu od ofenzivně naladěných Nizozemců, odpovědět na to ale nedokázali a prohráli 0:1. V prvním utkání jim chyběl čtyřiadvacetiletý obránce Manchesteru Nemanja Vidič, který byl jednou z příčin úspěchu Srbů v kvalifikaci. Proti Nizozemcům nemohl hrát kvůli jednozápasovému trestu a v dalších bojích už měl být znovu oporou svého mužstva; na pondělím tréninku si ale poranil koleno a na mistrovství skončil. Na trenér Petkovičovi nyní leží těžký úkol: vstřelit Argentincům gól a přitom i s oslabenou obranou zastavit velmi silný útok svého dnešního soupeře. "Pokud vstoupíme do zápasu jako v neděli, nemáme proti Argentině šanci," má jasno záložník Ognjen Koroman.

Podle bookmakerů se už dnes bude Argentina radovat z postupu. Společnost Betandwin vypsala na favorita kurs 1.50, na remízu 3.70 a na Srby vysokých 7.00. Vsadit si ale můžete na desítky dalších příležitostí a pokud vám ani to nestačí, zapněte si v 15.00 televizi a začněte sázet live.

Reklama