Hlavní obsah

Tunisané mají nůž na krku

Klíčový zápas na mistrovství světa dnes odehrají reprezentanti Tunisu. Africký tým má po dvou zápasech jediný bod a jestli chce postoupit, musí dnes porazit Ukrajinu; té by měla k postupu stačit remíza.

Článek

Ukrajinci do turnaje nevstoupili šťastně, hned na úvod je rozstříleli Španělé, kteří zvítězili 4-0. Hráči trenéra Blochina se z toho ale vzpamatovali a se stejným skóre vyprovodili ve druhém utkání Saúdskou Arábii. Nyní mají postup ve svých rukou; pokud dnes porazí Tunis, mají osmifinále jisté, stačila by jim ovšem i remíza, protože se nedá předpokládat, že by Saúdská Arábie ve druhém utkání skupiny rozdrtila o čtyři góly Španěly. "Čeká nás velice těžký zápas," prohlásil hvězdný útočník Ukrajiny Andrej Ševčenko. ""Myslím si, že žádný hráč nejde na hřiště s tím, že by hrál na remízu, protože ví, jak to pak dopadá," odmítá, že by jeho tým hrál na nerozhodný výsledek. Dobrou zprávou pro Ukrajinu je návrat stopera Vaščuka, který si proti Saúdské Arábii odpykal trest za červenou kartu.

Tunisané už mohli být ze hry venku, jejich naděje na postup udržel gól v v nastaveném čase proti Saúdům, který jim zajistil remízu 2:2. Proti Španělům sice po poločase vedli 1-0, Jihoevropané ale v druhé půli zápas otočili a zvítězili 3-1. Na rozdíl od Ukrajiny si proto nemusejí lámat hlavu tím, jestli je nebo není rozumné bránit nerozhodný výsledek - Tunisané dnes potřebují zvítězit. "Máme naději, a to je důležité. Máme tak důvod k optimismu," věří ještě trenér Lemerre, který dnes bude postrádat jen útočníka Santose. Pokud jeho svěřenci zvítězí, bude to zřejmě znamenat nejen postup, ale také první výhru Tunisu na šampionátu od roku 1978, kdy si africký tým odbyl svůj světový debut.

Bookmakeři nesdílejí Lemmerův optimismus, a proto vypsali jako favorita Ukrajinu s kursem 1.55. Na remízu je 3.70 a pokud věříte, že se Tunisu konečně podaří zvítězit, vsaďte si na jeho výhru v kursu rovných 6.00. Vsadit si ale můžete na desítky dalších příležitostí a samozřejmostí je možnost tipovat během utkání live.

Reklama