Hlavní obsah

Italové mají Hiddinkovi co oplácet

Bez většího překvapení se zatím obešla osmifinálová utkání na mistrovství světa v Německu. O první se chtějí postarat Australané, kteří dnes narazí na Itálii.

Článek

Austrálie se postupem do osmifinále dostala do vybrané společnosti. S výjimkou Uruguaye se všichni bývalí mistři světa dostali na šampionát a všichni také prošli mezi nejlepších 16 týmů. Podceňovaný tým si z toho ale starosti nedělá. "Bude to fantastické," těší se střelec Harry Kewell. "Ani se od nás nečekalo, že se dostaneme tak daleko. Spousta lidí nás odepsala, ale my si věříme a nikoho se nebojíme," prozradil tajemství australského úspěchu. "Proti Itálii budeme hrát svý stylem a nebudeme se starat o protivníka; je to poprvé, co se naše země dostala ze základní skupiny, tak už si to můžeme užívat," dodal Kewell, který se v Německu gólově prosadil proti Chorvatům a posunul tak protinožce do osmifinále. Trenéru Hiddinkovi dnes bude chybět pravý obránce Emerton, vyloučený v duelu s Chorvaty, zraněný stoper Popovic a do branky by se měl místo Kalace vrátit Schwarzer.

Problém s hráči má také trenér Italů Lippi. V dnešním zápase si bude muset poradit bez zraněného stopera Nesty a potrestaného záložníka De Rossiho. I bez nich ale Italové věří, že prodlouží svou sérii neporazitelnosti. Ve skupině E nejprve hodili za hlavu starosti s korupčním skandálem v Sérii A a poradili si s Ghanou 2-0. V následujícím zápase sice nepokořili bojovné Američany, se kterými jen remizovali 1-1, ale poté zvládli klíčové utkání s Českou republikou, kterou porazili 2-0. Lippi podle svých slov studuje hru soupeře už od pátku. "Je to velmi organizovaný tým," prohlásil Lippi, jehož hráči vědí, že je čeká soupeř, trénovaný jedním z nejrespektovanějších koučů světa. "Je to skvělý trenér," prohlásil na adresu Guuse Hiddinka brankář Buffon. "Jeho výsledky mluví za něj. I s průměrnými týmy dosáhl výborných výsledků. Věřím ale, že se toho u nás za poslední čtyři roky hodně změnilo. Věříme si, že půjdeme dál," řekl v narážce na poslední šampionát, na kterém Italové vypadli s Koreou, kterou tehdy vedl právě Hiddink.

Favoritem dnešního utkání jsou podle bookmakerů zkušenější Italové, na které společnost Betandwin vypsala kurs 1.45. Pokud věříte Australanům, můžete si vsadit jejich neprohru v kursu 2.57. A jestli se chcete bavit u televize, počkejte si do výkopu a potom začněte sázet live.

Reklama